terug naar openingspagina

bijgewerkt: 05-07-2015 

31 december 2014. Mik wenst iedereen een , en er zijn een heleboel mensen in de buurt die vuurwerk hebben. En Mik? Mik zegt niets... helemaal niets, behalve: gelukkig 2015! Maar hij heeft wel heel wat vuurwerk afgestoken hoor, echt. Het was een geweldig leuke avond!!!!

28 december 2014. Mik had vandaag toch een pech, zeg! Hij was gewoon bezig een beetje een bal hoog te houden, (een voetballer moet oefenen, nietwaar?) en toen ging er even iets mis... Een lamp kapot! Nu, dat heeft hij wel geweten! Gelukkig waren ze bij een feestje van een oude tante, ze speelden op de patio. Maar ja... dat kostte hem wel een stukje spaarpot...

24 december 2014. Mik en Mama en Papa en Marthe die hier logeert, ze zijn allemaal heel erg verdrietig, want vandaag is Storm geholpen om dood te gaan. 
Hij kon niet meer leven. Hij was zo oud en moe en ziek... En nu is er niets meer aan de kerst. Nu even niet. Storm was de scheepshond, en hij ws tegelijk met Papa jarig, op 8 october. Van Oma Lea kreeg hij dan ook altijd een cadeautje. Meestal iets om op te kluiven, zo lief! 

Hier werd hij al een beetje oud... voor een hond. 

18 october 2014. Voor het kerstdiner op school heeft Mama zo'n mooie taart gemaakt!!!! Kijk! 
Super, hŔ? Miks moeder kan echt alles! 

5 october 2014 Opa is zes-tig jaar dominee! Dat is lang. Mama heeft een heleboel lekkere dingen gemaakt, Papa ook, en Mik mocht de cupcakes voor de kinderen maken. Die zijn goed gelukt, hoor! Het duurde wel lang voordat ze ervan konden genieten, want Opa preekte al zo lang, maar bij de koffie daarna waren er ook nog twee mensen die heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel lang spraken, terwijl de warme quiches kouder en kouder werden, en al die heerlijke dingen zo lekker roken. Niet eerlijk. Maar iedereen was erg blij, en het was een leuk feest... 

2-9-2014 Vanavond hebben Mik en zijn ouders een laatste stuk bruiloftstaart (er werd zaterdag een prachtige bruiloft gevierd op de Vlieland!) naar Opa in het ziekenhuis gebracht. Mik zorgde dat het doosje heel schoon weer mee naar huis kwam, er zat geen kruimeltje meer in... Het was gezellig, maar ik denk zomaar dat Mik niet helemaal op tijd in bed lag...

Vandaag kreeg ik een mailtje van Miks moeder, met een stukje uit de Eem- en Gooilander van 16 juli 2014. Over het museum Beeld en Geluid. Daar was Mik geweest met zijn grootmoeder, en met zijn vriendin Marthe. Kijk: 

17 augustus 2014. De scholen beginnen weer, het voetballen begint weer... een goed jaar, Mik! En veel plezier.

4 augustus 2014. Vanmorgen kwam Mik even zijn prachtige rapport laten zien... alles was heel erg goed, op een kleinigheid na, en dat was: schrijven... Mik gebruikt ook liever een toetsenbordje dan een pen, nietwaar? Maar het was echt een schitterend rapport. En nog bedankt voor de mooie postzegels uit KroatiŰ, Mik, daar was ik heel blij mee, ik vergat het alleen te zeggen. Nu is Mik zijn andere grootmoeder aan het verwennen... daar is het ook altijd zo gezellig. :-)

30 juli 2014. Vandaag kregen we de post uit KroatiŰ. Wij hadden Mik ook gemist hoor, fijn dat hij nu weer in de buurt is. We zien elkaar vast snel weer. 

29 juli 2014. Weet je waar Mik de afgelopen weken is geweest? Hij was op vacantie, heel ver weg: hij was o.a. in Split, in KroatiŰ. En hij had mooie postzegels voor mij uitgezocht, en voor Opa een mooie pen. Mik en Marthe hebben lekker gesnorkeld, en als het slecht weer was, (er was ook regen) dan speelden ze Mens-erger-je-niet. Mama moest natuurlijk meedoen, dat snap je. En zo kan Mik op school ook opscheppen dat hij in het buitenland is geweest met vacantie. ;-) Hij is in elk geval verder geweest dan zijn grootmoeder. En hij heeft ervan genoten, en dat is veel belangrijker. :-)

21 juli 2014. Zo lief: Mik stuurde een SMS-je (vanaf zijn moeders toestel) om te vragen of Opa en Oma het wel goed maakte. Hij maakte het goed. Enig. Daar waren we blij mee. Dank je wel, Mik! 

14 juli 2014. Mik heeft een prachtig rapport, en een paar weken geleden heeft hij de Entreetoets gemaakt. Daar was hij vreselijk zenuwachtig voor, maar dat hoefde niet, want hij had 99% goed. We zijn reuze trots op hem. Morgen gaat hij met Marthe, Maddy en zijn moeder een weekje op vacantie. Met het vliegtuig. SpÓnnend!!!

En... had ik al verteld dat Mik met zijn voetbalclub weer bovenaan staat? http://www.wvhedw.nl/ Dat is zijn club... 

27-6-2014. Vandaag kregen we een leuke foto van Mik. De schoolfoto van dit jaar. Hij staat er natuurlijk superbraaf op, maar je kunt zien dat hij alweer een jaartje ouder is geworden. Enne... wat ik vergeten was te vermelden: Mik is met zijn team kampioen geworden. Kanjers van voetballers dus! 

25 april 2014. Dit wordt een heel belangrijke dag voor de Vlieland! Want... om een uur of zes gaat die varen met de Vrienden van de Vlieland. Dat wordt een tocht van een paar uur, zegt Papa. Die is wel zenuwachtig, hoor, want dat de Vlieland gaat varen... dat is zijn grote droom. Nu maar hopen dat het weer zo mooi wordt als ze hebben beloofd. Nog even wachten, Mik! 

20 april 2014 Eerste Paasdag. Mik moest wel vroeg op vandaag, want hij ging met Mama en Marthe naar Utrecht, naar de Waalse kerk. Nee, Opa preekte niet, maar een aardige mevrouw die er wel heel lang over deed. Mik en Martha slopen voor de preek naar de WC, ze moesten wel echt nodig, maar voor alle zekerheid hadden ze hun boek ook maar mee genomen. De mevrouw van de kinderkerk hoorde Mik en Marthe, en liet ze daar binnenkomen. Een lawaai dat die kinderen maakten!!!! Maar het was een stevige deur, Oma zei later dat ze het bijna niet gehoord hadden. En zij is niet doof. (Opa wel.) 
Ein-de-lijk was de dienst voorbij, en toen mochten ze eieren zoeken in de tuin. Er waren mandjes om ze in te doen, en Mik en Marthe hadden hun mandje al gauw vol. Ze hielpen de kleintjes ook wel een beetje, hoor!!! Er was ook nog van alles te eten, maar omdat Opa zo moe was gingen ze dan maar bij Opa en Oma eten. Jammer, het zag er wel lekker uit... maar Oma had ook meer op tafel gezet dan ze op konden. 
Mik heeft hier de buit verdeeld in een stapel voor hem en een stapel voor Marthe. Eerlijk. En daarna deden ze alles weer in de tas, om het mee naar huis te nemen. Want op een gegeven moment wilde Mik ook wel eens naar huis, hij wilde zooooooooooooooooooooo graag met zijn nieuwe cadeaux spelen. Marthe was het helemaal met hem eens. Dag, Mik, dag Marthe, het was gezellig!

19 april 2014. Vandaag viert Mik nˇg eens zijn verjaardag, en er komt weer een taart. 
Twee zelfs, want Mik had een verzoeknummer ingediend, en zijn moeder moet die taart nog bakken... spannend! Om vier uur is iedereen welkom! Als nu de zon maar blijft schijnen.
... Dat gebeurde hoor, en de halve visite zat buiten aan de zonkant. De andere helft zat in de salon of stond in de keuken, waar de worstjes het slechtst bewaarde geheim waren. 
Er was een mooie blauw-witte taart met de club-kleuren van Miks huidige voetbalteam, maar ook een woest-lekkere bananen-karameltaart. En dan nog de chocoladetaart, die mama had gebakken. 
Het duurde wat langer dan voorzien voordat die kon worden gegeten, maar er was genoeg. 

En Mik kreeg ook heel wat cadeaux, al 'wist' hij niets te bedenken... 
Hij was er ont-zet-tend blij mee. 

(Dat kun je wel zien, dat is hij!) 
Het feest duurde tot 11 uur 's avonds. Toen was Mik ook wel zˇˇˇˇ moe!

17 april 2014. Hoera. Mik wordt vandaag 11 jaar. Wat voor taart zou Mama dit jaar maken? Voor Mik's feestje wilde hij de varkentjes in het modderbadtaart (een bijna dodelijke combinatie van kitkats, superveel chocola en zelfgekleide marsepeinen varkentjes...) 

13 april 2014. Vandaag... ja, vandaag heeft Papa de motor van de Vlieland weer opgestart, en de trossen los gegooid! Echt gevaren hebben ze niet, een paar rondjes, maar het was wel heel spannend en een bijzondere dag. Bijna net zo bijzonder als het donderdag is, want dan wordt Mik elf jaar. Mik is zoooooooooooooooooo benieuwd wat hij zal krijgen. Wij ook, want een verlanglijstje hebben we nog niet gezien. 

9 maart 2014. Vandaag moest Mik weer vroeg op, want Mama wilde naar Utrecht, waar Opa zou preken. En omdat Opa en Oma allebei afgelopen woensdag jarig waren, en ze een leuk cadeautje voor beiden bij zich hadden, was het een mooie gelegenheid voor Mik om mee te gaan. Opa was zó verbaasd ze te zien! Mik had eigenlijk zijn huiswerk meegenomen, maar hij kwam er weer niet aan toe. Opa haalde hem uit zijn (geringe) concentratie. Dus heeft hij met het vingertje bijgewezen, en meegezongen heeft hij ook. Dat viel nog niet mee, met dat Frans. Maar Mama hielp hem. En toen hij omviel van de slaap kreeg hij van oma een pepermuntje. '-) Aangezien er voor iedereen een complete liturgie en een afgedrukte preek lag, was alles goed te volgen, en van één Frans woord kom Mik raden wat het betekende: hij snapte het omdat hij een Engels woord kende dat er op leek. Goed gedaan, Mik!
Na afloop gingen Mama en Mik nog even mee. Zij nam de koffer mee in de auto, en Mik duwde zijn grootvader. Dat was best zwaar, en hij was blij toen Oma het weer overnam bij de Oudegracht. Toen ging het wel een stuk vlugger! Maar het was  prachtig weer, en er werd nog een (krenten)broodje gegeten en wat gedronken... Toen Mik nog wel een spelletje Rummikub wilde doen ging Opa even rustig zitten dutten in zijn kamer. Mik won! Toen gingen ze weg, want Mik zou nog bij een vriend gaan spelen. Maar... wat gebeurde er? De auto gaf het op. Niet een beetje, maar helemaal en voor altijd. En hij was pas nog APK gekeurd! Er kwam rook uit de motorkap, en Mama kon niet meer remmen en geen gas meer geven. Het was best eng. Mik snapt er niets van. Tja, dan loopt het een en ander wel in het honderd. Maar gelukkig scheen de zon. De wegenwacht heeft ze naar huis gesleept.En dat huiswerk? Dat moest tóch vanavond nog af... 

22 februari 2014. Het is weer feest in Houten. Dubbel, want Charlotte en Pieter vieren allebei hun verjaardag. Tante Laetitia had weer lekker gebakken, dus dat zat wel goed. Vanmorgen was er geen voetbal, dus kon Mik er al vroeg zijn. Er was genoeg leuks om mee te spelen, en later kwam Carlos ook, Miks grote neef. Dat werd dus een ingewikkelde Hi5!

25 januari 2014. Miks voetbalclub DOW is met een fantastische 12-1 overwinning EERSTE geworden in hun poule. Kijk, daar kan zelfs het spelen van Fifa 2014 niet tegenop!


Kijk voor Mik in 2014 op 2014
Kijk voor Mik in 2013 op 2013
Kijk voor Mik in 2012 op 2012
Kijk voor Mik in 2011 op 2011
Kijk voor Mik in 2010 op 2010
Kijk voor Mik in 2009 op 2009
Kijk voor Mik in 2008 op 2008
        voor Mik in 2007 op 2007
        voor Mik in 2006 op 2006
        voor Mik in 2005 op 2005
        voor Mik in 2004 op 2004

en er zijn ook nog wat foto's van 2003... ergens. Die vindt men vanzelf via een van de bovenstaande links.