terug naar openingspagina

bijgewerkt: 05-07-2015 

Vorige week was het 1 december, en toen heeft Mik reuzeleuk Sinterklaas gevierd. Eerst had hij al met zijn team gewonnen, dus dat was weer helemaal prima, en 's middags gingen ze naar Utrecht, waar mama en hij met tante Betty en opa en oma Sinterklaas vierde. Mik had zelf een heel stel gedichten geschreven op de computer, en die waren prima, en surprises had hij ook gemaakt. Van die van Oma hadden ze allemaal plezier, want Mik had een superzoete cake gebakken en daarin het cadeau. Meegebakken, dat kon, het kon er tegen. Daarna had hij de cake versierd met een dikke laag marsepein en nog chocolade daarop, met Sinterklazen en Pieterbazen en boven op. 

Nóg een geluk, want Mama had een speculaastaart gekocht, en die had Storm, de hond, 's nachts helemaal opgegeten, tot de laatste kruimel toe. Je snapt niet dat zo'n grote taart in zo'n klein hondje kan. 
Mik heeft ook leuke surprises gekregen, en de cadeaux niet te vergeten... Boeken, pocket van Donald Duck, een letter, en een prachtig spel voor de WII, Skylander, maar helaas was de USB-ontvanger er niet bij, en die kan Sint nergens krijgen. Dus dan heb je er nog even niets aan. Dat viel wel even tegen... want Mik had het na afloop graag op de TV en de WII van Opa en Oma willen spelen. Mama probeert een nieuwe te krijgen, maar dat valt niet mee, zegt ze. :-( 
In elk geval hebben ze, nadat Opa een uurtje had geslapen en tante Betty naar huis was gegaan, nog lekker gecourmet. Daar hadden ze allemaal veel plezier van. Volgend jaar weer, wat Mik betreft...

November 2012. Het wordt lelijk weer, maar Mik blijft lekker voetbal spelen. Maar soms is het wel erg koud...
Mama vond dat Mik ook wel eens tevreden moest zijn op school met een 7 of een 8. En hij doet juist zo zijn best. Het leven is niet altijd eerlijk!

 

30 juli 2012. Weet je wat Mik vandaag heeft gedaan? Nou? Echt niet?
Hij 

heeft

gespeeld

(nou ja, getraind)

bij....

Ajax!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yes!!!! Rechtsonder, met de hand van de trainer op zijn schouder. Wat zeg je daarvan!!!!?!
Mik heeft het afgelopen jaar gespaard om een week bij Ajax te mogen trainen, in een z.g. voetbalclinic, en vandaag was de eerste dag, en dat beviel heeeel goed!

11 juli 2012. Dat ziek zijn is allang weer over hoor. Mik geniet van de zomer. Hij zwemt met Mama rond de boot, en speelt met alle kinderen uit de buurt. Het leven is heerlijk, wat hem betreft. En nu nog anderhalve week voor het vacantie is.  En vanmiddag mag hij weer naar een kinderfeestje. Hopen dat het droog blijft, maar anders hebben ze toch wel lol. Dat lukt ze heus wel. :-)

16 mei 2012. Mik is ziek. Hij was al een tijdje hangerig, en hij had lastige bulten in zijn hals, die pijn deden, en onder zijn armen en zo, maar nu heeft hij vlekjes. Waterpokken heeft hij al gehad, maar de dokter zegt dat er nog meer vlekjesziekten zijn. Voorlopig moet Mik heel rustig blijven. Wie stuurt hem een kaartje? De Vlieland ligt aan de Borneokade 96, 1019 AW in Amsterdam. Maar dat laatste weten jullie natuurlijk wel. In elk geval begint morgen de hemelvaartsvacantie, dus hij mist geen schooldagen. Een schrale troost, hè Mik? 

7 april 2012. Weet je waar Mik is geweest, afgelopen vacantie? Hij was in Frankrijk! Vér hoor. Maar hij is bijna niet misselijk geweest in de auto. Maar twee keer. O zo! En hij heeft hard meegewerkt in de tuin van het kasteeltje waar ze logeerden. Het was echt erg leuk.

22 april 2012. Voor Miks feestje vandaag had Mama Parel een geweldige kauwgomballentaart gemaakt, gevuld met cake en nutella. 14 hongerige jongentjes maakten er korte metten mee. En ze hebben toch gesmuld!!!! Hij zag er ook prachtig uit, kijk maar:

17 april 2012. Vandaag werd Mik om 7 over 7 9. Jawel! Toen was hij natuurlijk allang wakker. Hij mocht vandaag uitdelen, en Mama had zulke leuke tractaties gemaakt: een voetbalveld vol met cupcakes waarop een stokje met een apekop en een T-shirt met 9 er op. En MIK. 
Er waren er genoeg, dus toen hij thuis kwam met Dao, zijn beste vriend, waren er nog wel over. Mik had van Papa en Mama een vet cool te gek horloge gekregen. Een knoepert. Met een lichtje, en verschillende tijden, en het kan de seconden terug tellen... daar valt nog wel iets over uit te zoeken. En Oma had het beste Wii-spel dat er bestaat gekocht, en Opa en Oma hadden een envelopje waardoor Mik lid van de Ajax kids club kon worden... Wauw! En zo bleven de cadeautjes maar binnenkomen... de mensen ook. Het was een erg leuke verjaardag. 
Mama had een verjaarstaart gemaakt met zijn naam en het embleem van zijn voetbalclub. Maar ja, zij kan dan ook alles. Er waren een heleboel lekkere hapjes, alleen jammer dat het geen lekker weer was. Want binnen mochten ze niet eens voetballen met de ballonnen. Handballen ook al niet. Maar al met al: een hele fijne verjaardag. Dankjewel, iedereen!!! 

14 april 2012. Morgen weer voetballen... Mik droomt er al van dat hij weer zo'n vette sliding kan maken. En volgende week is hij jarig... Nog drie nachtjes slapen...

8 april 2012. Mik wenst iedereen een prettig Paasfeest. Hij was vanmorgen vroeg op, want hij ging, net als alle jaren, met zijn moeder naar Utrecht, naar de Pieterskerk, de kerk van Opa, waar ze Frans spreken. Daar begrijpt Mik nog niet veel van, al kan hij wel meezingen, hoor. Maar het leuke daar is dat ze eieren gaan zoeken, met de andere kinderen. Die waren weer goed verstopt, maar Mik heeft er wel een boel gevonden. En Opa had een Donald Duck pocket voor hem meegenomen, voor onder de preek. Mik weet wel waar het over gaat, hoor, met Pasen, want dat heeft Mama Parel voorgelezen thuis. En nadat ze Opa hadden thuisgebracht zijn ze doorgereden naar Houten, waar Mik lekker gaat logeren bij Charlotte en Pieter. Eigenlijk zou Charlotte bij Mik komen logeren, maar met de verbouwingen is zijn kamertje zo klein geworden, dat daar geen logée meer bij kan. Mik had best zin in een logeerpartij... Veel plezier, Mik!

7 april 2012. Vanmorgen was het hard werken met voetbal, maar goed ook, want het was behoorlijk koud... Miks team heeft een potje verloren, een gewonnen, en een gelijk gespeeld. Daar kun je best tevreden mee zijn, toch?

5 april 2012. De schoolfotograaf is twee weken geleden langs geweest, en Mik had zijn haar heel cool met gel in stekeltjes omhoog.  Hij was er héél erg tevreden mee. O yes! Zijn grootvader denkt dat je aan die ondeugende ogen kunt zien dat hij intelligent is ook. Dat is dan mooi meegenomen, toch? 

31 maart 2012. Nu, maart eindigde wel heel mooi voor Mik's elftal, hoor. Ze wonnen vandaag met 6-1, en nog wel van een heel goede club. Een club die in de top-drie staat. Kun je nagaan. En Mik heeft er hard aan meegeholpen dat het bij die ene tegen-punt bleef. Natuurlijk had hij het liefst zelf ook een doelpunt gescored, maar omdat hij helemaal achteraan staat, is dat niet zo waarschijnlijk. Dat veld is wel heel erg groot. Maar het was een prachtige overwinning, dus hij loopt nu nog over van energie en plezier. 

10 maart 2012. Vandaag heeft Miks club gelijk gespeeld. Maar het laatste doelpunt tegen viel toen Mik net op de bank zat. (Er zijn meer jongens die willen

 spelen dan er in een elftal passen, dus ze mogen allemaal maar een deel van de wedstrijd spelen.) Mik kon er dus niets aan doen, maar hij was er niet vrolijk van. 
's Middags ging hij naar Den Bosch, waar zijn nicht Amber alvast haar verjaardag vierde. Ze had een heerlijke taart, jammie! 
Tot zijn spijt was neef Carlos er niet, daar had hij zich juist op verheugd, maar er was wel een neefje van Amber waarmee hij ook lekker buiten kon ravotten. 
Lang bleven ze niet, want Mama en Mik moesten ook Opa en Oma nog naar Utrecht brengen. Die hadden ze eerst opgehaald. 

05 maart 2012. Vorige week had Mik vacantie, en weet je wat hij heeft gedaan? Hij heeft bijna elke dag geschaatst op de Jaap Eden-baan, en hij heeft nu ook een echt, officieel schaatsdiploma. Jammer genoeg was Mama woensdag erg hard op haar hoofd gevallen, zo hard, dat haar hersens waren geschud. Daar moest Mik zijn hoofd van schudden, maar toen gebeurde er niets. Gelukkig ging een vriendje van hem ook, en diens vader nam Mik de volgende dagen mee naar het ijs. En Mama is volgens Mik al weer helemaal opgeknapt. Vandaag moest hij naar school, maar morgen niet, dan staken de leraren, omdat ze het werk met al die drukke kinderen niet aankunnen. De werkdruk, noemen ze dat. En vanavond heeft Mik zelf opgebeld naar Opa en Oma in Utrecht die jarig waren en ook nog zoveel jaar getrouwd. Jammer dat ze geen gebakjes door de telefoondraad konden duwen... 

10 februari 2012. Mik is bij zijn grootmoeder, die zal hem wel een beetje opvrolijken. Morgen wordt er natuurlijk ook al niet gevoetbald, want alle velden zijn bevroren. En als je dàn valt....!!!

9 februari 2012. Dat zul je net hebben: allemaal ijs om de boot, een heleboel kinderen zijn aan het schaatsen en los maken, maar Mik is ziek. Hij was al een paar dagen ziek geweest, maar toen mocht hij weer naar school... en ja hoor, gister moest Mama hem toch maar komen halen: en daar ging hij: naar bed. Een ding doet Mik wel. 
Wat? BALEN! Dàt! 
Maar ja. Papa en Mama zijn ook niet lekker... En dat is wel vervelend natuurlijk...
Maar wat nog veel vervelender is, dat is dat het hondje van de buren tussen wal en schip is gevallen. Hij sprong verkeerd, hij was ook nog zo klein... en toen kwam hij in het water terecht. Papa heeft geprobeerd hem er uit te halen, maar hij was niet meer te vinden. Onder het ijs geschoten of zo. Iedereen is erg verdrietig... Het was een schatje. 

19 januari 2012. Vandaag had Mik toch een meevaller: hij mocht, met een heleboel ander kinderen (en ouders) naar de wedstrijd tussen Ajax en AZ. Natuurlijk hoopte hij dat Ajax zou winnen, want hij is wel al heel lang Ajax-fan, maar jammer genoeg heeft AZ gewonnen. Balen. Maar dat hij er bij mocht zijn, dat was wel heel erg geweldig leuk!!!!

Hij was zelfs op de TV te zien, zei mama...
Kijk maar. Linksachter. 


Kijk voor Mik in 2014 op 2014
Kijk voor Mik in 2013 op 2013
Kijk voor Mik in 2012 op 2012
Kijk voor Mik in 2011 op 2011
Kijk voor Mik in 2010 op 2010
Kijk voor Mik in 2009 op 2009
Kijk voor Mik in 2008 op 2008
        voor Mik in 2007 op 2007
        voor Mik in 2006 op 2006
        voor Mik in 2005 op 2005
        voor Mik in 2004 op 2004

en er zijn ook nog wat foto's van 2003... ergens. Die vindt men vanzelf via een van de bovenstaande links.