terug naar openingspagina

terug naar openingspagina

25-12-2007. Net als altijd was Mik met zijn moeder op kerstfeest naar de kerk. Dat vindt hij altijd wel erg gezellig, leuke mensen, lekkere dingetjes, en vaak ook nog naar Amber toe. Vandaag mocht hij aan het touw van de kerkklok trekken, dat was wel erg moeilijk, hoor, want je moest het goed doen. Hij had er al snel genoeg van. Orgelspelen vond hij leuker.

12-11-2007. Mik heeft vandaag een uitvoering waarvoor hij ons heeft uitgenodigd. Jammer genoeg moeten we naar een serie dokters. Maar zijn andere grootmoeder zal vast wel komen, als ze kan. Mik belde zelf op, met zijn moeder achter hem. Hij wilde ook persé zijn grootvader aan de lijn, die hem maar half verstond. Maar die twee zijn wel erg gek op elkaar. :-)

Mik staat vlak bij Sint5-11-2007. Eigenlijk vindt Mik het wel rustig dat Sinterklaas morgen weer weg is. Hij wordt van al die emoties wel een beetje moe, want het is allemaal zó spannend! Hij heeft Sint al drie keer een hand mogen geven. Jawel! En al die cadeautjes, hij is er confuus van, maar het is wel geweldig allemaal. Mik is een moe, maar gelukkig jongentje... Deze leuke foto is van een echte fotografe: Barbara Wartenbergh. http://www.wartenbergh.nl/  Bedankt dat we die mogen gebruiken!

2-11-2007. Het was vandaag feest op De Vlieland, want Sint Nicolaas zou komen. Jawel, bij Mik op de boot! En alle buurkindertjes mochten ook komen, ze kregen allemaal een cadeau van Sint. Sint wist weer precies wat Mik was overkomen, knap hoor! Toen Sint Nicolaas weg was, bleek er voor Mik en zijn neefjes en nichtjes zomaar nog een zak cadeautjes achter gebleven te zijn. Wie had dat nu gedacht... Oom Ferry liet voor iedereen pizza komen, en al had Mik traditiegetrouw geschranst tot het zijn oren uit kwam, hij heeft er lekker van gesmikkeld. Het was een enige dag! 

20-11-2007. Mik belde op dat hij van de trap was gevallen. Hij meende geen hersens geschud te hebben, maar de trap had wel 'veel verdiepingen'! En hij wilde zijn grootvader aan de lijn, want die vond hij lief. En o ja, van Sinterklaas had hij al veel cadeautjes gehad! Voornamelijk kruidnoten, begrepen we. :-)

René8 october 2007. Vandaag een heugelijke dag: René, Miks vader, is jarig. Hij heeft het zaterdag al heftig gevierd, en dat vond Mik ongelooflijk leuk. Hij is een echt feestbeest!

 

 

 

30 september 2007. Dit was een drukke dag voor Mik. Eerst gingen ze naar een verjaardag in Heerhugowaard, en daarna nog helemaal naar Utrecht, waar Opa in het ziekenhuis lag.  Mik had een cadeautje voor Opa, zelf uitgezocht, omdat ze samen vriendjes zijn, maar Opa had er ook een voor hem. Meegebracht uit Lourdes. De snoepjes die in het eierdopje met kuiken zaten verrukten hem zeer, maar toen hij - tegen de ouderlijke waarschuwingen in - er mee rond liep, viel het kuiken in veel stukken. Hij vond het niet zo erg, toen bleek dat de snoepjes gered waren. (l) 
Alleen stak Papa René ze in zijn zak. Flauw! 

Mik amuseerde zich verder onder het bed en tussen de gordijnen terwijl de anderen in gesprek waren. Ook had hij een verhelderend gesprek met een mijnheer die in het andere bed lag. 

 

 

30-7-2007 Mik mocht met Papa en Mama mee naar een bruiloft in Frankrijk helemaal. Het was wel een lange reis, hoor! En de bruiloft duurde ook erg lang, het was heel leuk, maar ook bijzonder vermoeiend. Mik werd door Papa slapend weggedragen, nog in zijn mooie witte bruiloftspak... 

Met zijn vriendinnetje Sofia is hij net een reclame voor een bepaald kledingmerk!

17-07-2007 Het is midden in de nacht, 1 uur en Mik is net aangekomen op Schiphol, want de vlucht uit Nice vertrok ruim anderhalf uur later dan gepland. Hij was wel moe, maar heeft lekker met zijn hoofd op een kussentje liggen wachten. Dat hij ging vliegen was zóó spannend....  Jammer dat hij niets kon zien door de raampjes, of bijna niets, maar ja, het was nacht. Fijn dat je er weer bent, Mik! Mama had hem uitgelegd dat het vliegtuig alleen kon opstijgen als het héél hard reed, dus toen ze weggingen hebben ze steeds gezegd: harder, vliegtuig, harder! Net zolang tot het de lucht in ging. Mik was er een beetje moe van, zo had hij mee geduwd van binnen... Maar mooi was het wel. 
En nu maar wachten op het volgende avontuur.
Ze hebben in Frankrijk eerst vijf dagen regen gehad, en daarna vijf dagen mooi weer. 

10 juli 2007. Mik is gaan kamperen met zijn grote liefde: Marthe. Hun moeders mochten mee, dat was wel handig om auto te rijden en het eten klaar te maken en zo. Ze zijn helemaal naar Frankrijk, in het Zuiden, waar het warm hoort te zijn. Maar nu is het bewolkt en koeltjes, morgen wordt het beter, en van het weekend zeggen ze dat het dan bloedheet wordt. Dat hoeft nu ook weer niet, bovendien gaan ze dan al weer bijna terug. Nu ja, we horen het allemaal nog wel. Voorlopig vindt Mik alles prachtig. 
Vooral het slapen in de auto is heel erg spannend...

28-6-2007 Mik is weer terug van Oerol, en daar heeft hij het geweldig gehad. Maar toen ze thuis kwamen op de boot was er brand geweest, een klein beetje, maar alles was vies en alles stinkt. Er kwamen mensen helpen opruimen en schoonmaken, maar leuk nee - dat was het niet. Gelukkig is het (een beetje) zomer, dus kunnen de ramen open... 

17-6-2007. Vandaag is Mik, die met zijn ouders op Oerol is, voor het eerst mee geweest naar een echte voorstelling. Dat was om acht uur, en het was een liedjesvoorstelling, die hij erg leuk vond. De mug die hem belaagde terwijl hij in bed lag vond hij niet leuk, maar die heeft Mama voor hem gepakt. Gelukkig maar. Er is veel regen, dan zitten ze allemaal in de tipi, maar als de zon schijnt speelt hij veel met andere kinderen. 

11-6-2007. Mik heeft vorige week de avondvierdaagse gelopen: elke avond 5 kilometer. Knap hè?

20 mei 2007. Voor Mik valt de overgang van de peuterplek naar de kleuterschool niet echt mee. Hij is nu de jongste, en dat vindt hij niet leuk, dus vloeien er nog wel eens traantjes, die de meester met veel geduld weer afveegt. Even volhouden, Mik, er komen vast gauw weer kindertjes bij die nóg jonger zijn dan jij... Wacht maar af!


19-4-2007. Die bescheiden schaal van Miks verjaardag viel wel mee, of eigenlijk: tegen! Er waren zoveel mensen en zoveel cadeautjes, dat Mik aan het eind van de dag knorrig werd van al die aandacht, waar hij normaal zo van geniet. Maar dat was later pas. Eerst genoot hij volop van zijn prachtige cadeau: een écht ridderkasteel, waarmee hij hier in het zonnetje gezet is, en van de heerlijke taart die mama had gemaakt, van nog meer cadeautjes en van veel spannends...


Gister was er een echt kinderpartijtje, en je kunt wel aan zijn creatieve vader en moeder overlaten om daar iets bijzonders van te maken. Het was érg leuk!
Waarschijnlijk gaat hij dan morgen voor het eerst echt naar school. Hij is er wel een paar keer geweest 'om te oefenen', maar daar kwam eerst de griep en later de roodvonk ook weer tussendoor. Het komt vast wel goed. Veel plezier, Mik! 
17 april 2007. Vandaag wordt Mik vier jaar. En dat betekent dat hij dezer dagen naar school zou moeten. Maar eerst moet hij de restanten van de roodvonk nog kwijt. Helemaal fit is hij nog niet. Nu ja, dan kan hij op bescheiden schaal zijn verjaardag vieren.
Welgefeliciteerd Mik! Goed gedaan!
Hier zijn een paar fotootjes die zijn moeder stuurde... Vooral Mik als luipaard is erg overtuigend, nietwaar? 

14 april 2006. Wat is dit nu toch een pech!!! Morgen zou Mik zijn verjaardag vieren, en er zou een partijtje zijn en alles, en prachtig weer, maar nu heeft hij roodvonk en komt er niemand! Het is zó besmettelijk! Ja, logisch, anders had hij het zelf ook niet gekregen. Maar Mik is wel heel erg verdrietig hoor! Stuur maar een extra kaartje! 

8 april 2006. Mik heeft vandaag heerlijk Paasfeest gevierd met Mama en Opa in de kerk. Hij heeft een heleboel verstopte eieren gevonden, dat vond hij wel het mooiste! Verder was er lekker eten, en hij heeft met Mama Opa ook nog even naar huis gebracht, en daarna naar het station. Voor Oma had hij een paar heel mooie paardebloemen geplukt en in een vaasje op tafel gezet. Daar was ze natuurlijk erg blij mee, maar ze was zelf aan het preken, en ze was nog niet eens thuis toen Mik weg ging! Hoe dan ook: Mik had een zálig Paasfeest, en wenst iedereen hetzelfde... :-) 

4 maart 2007. Morgen zijn Opa en Omamama jarig en zoveel jaar getrouwd. Ze willen geen cadeautjes, maar toch komt Mik een cadeau brengen, dat ook weer een cadeau voor hem zelf is, legt mama uit. Dat had ie nou niet moeten doen!!!! roepen Opa en Omamama in koor... 
Even later zit Mik verzaligd te spelen met Omamama's magneten, en hij vindt het helemaal niet leuk als mama hem ingespt in de auto om weg te gaan. Maar ja, dat vindt hij nooit. En het is echt al erg laat....

25-2-2007. Mik is vanmorgen naar de derde verjaardag van Charlotte geweest. Papa en mama mochten ook mee, dus dat was gezellig! Het baby'tje was er ook, Mik wilde het wel een kusje geven, maar verder was hij meer geïnteresseerd in alle speelgoed, en de spelletjes. Gelukkig ging tante Laetitia naar boven met Pieter, dus toen konden ze er voluit tegen aan! Mik werd een beetje knorrig toen bleek dat ze niet wisten hoe het hoorde: je kunt toch niet zomaar een taart aansnijden zonder eerst te zingen en hoera! te roepen!!!! Gelukkig wilden ze wel luisteren (hij maakte er dan ook een punt van) en zo kwam alles toch goed. Alleen die taart... ze hebben allemaal gekozen voor een boterham of een broodje. Veel stoerder! Hoe dan ook: het was een leuke dag. Mik houdt wel van verjaardagen en feesten. Nou! 

18-2-2007. Mik was al een paar weken niet zo lekker door de griep die mama en hij hadden. Maar deze week was toch wel heel erg leuk! Mama had een uitnodiging gehad om naar Genève te komen, waar een vriendin jarig was. Ze wilde eerst niet gaan omdat Mik zo ziek was, maar Mik snakte naar vacantie, zei hij. En toen gingen ze toch! Joepie! In de auto van Papa, waar je zo lekker hoog zit, en zo heeft Mik in de twee dagen heen en twee dagen terug wel duizend tractors gezien. Minstens. En heel veel schapen. Het duurde wel een beetje lang, hoor, maar Mik kreeg wel twee keer een nieuw autootje onderweg. Was dat niet lief? Nu moet hij even bijslapen. Dus niet storen s.v.p. ;-)

18-1-2007. Vandaag stormt het heel hard! De wind waait alsof die een wedstrijd met zichzelf doet, en Mik kon niet naar school. Tenminste: Mama bracht hem wel, maar ze moest hem meteen terug halen. Want naast de school was een deur ingewaaid, en een kind had iets op zijn hoofd gekregen. Nu, thuis is het best spannend, want de Schiere, die naast de Vlieland ligt, is half losgeslagen, en ligt tegen de Vlieland aan. De Havendienst is gekomen, maar kan niets doen. En de keukendeur vloog door de wind open, en lag even later zomaar op het dek. Alle ruiten kapot! Mama ging druk aan de slag met een buurvrouw om er hout voor te timmeren. Mik mocht niet helpen. Flauw! Maar Patrick was er, dus ze konden samen hun overmaat aan adrenaline uitrazen. 

 naar boven