terug naar openingspagina

bijgewerkt: 17-04-2009 

31-12-2008. Tjonge, wat een gek einde van het jaar. Papa en Mama werden ziek op het eiland. Niets leuk. Toen ze thuis kwamen was het water bevroren, maar toen mocht Mik gelukkig bij zijn vriendin logeren. Nu zijn ze wel weer een beetje beter. Dus op naar het nieuwe jaar. Mik wenst iedereen een heel fijne avond, en een leuk jaar 2009. En hier zijn nog wat foto's van Terschelling. Het was wel koud, maar Mik was goed ingepakt. Hij werd niet verkouden, hoor!

26-12-2008. Heerlijk uitgeslapen heeft Mik. En vanmiddag pas ontbeten. Heel gezellig allemaal, met de kerstboom en zo. Vanavond uit eten bij Patricia, dus dat zit wel snor. En morgen... morgen gaan ze naar Terschelling! Mik kan haast niet wachten! Veel plezier, jochie en goede reis.

25-12-2008. Mik had een héél rustige kerst. Ze gingen pas aan het eind van de middag naar Oma, die dat niet leuk vond, ze had gehoopt dat Mik veel eerder zou komen, maar ja, als je vader maar steeds aan het werk is op de boot, omdat er iets niet gaat zoals het moet, dan kun je als jongentje niet de auto nemen en zelf gaan. Maar het was érg leuk! Hij heeft trouwens van de grote broer van een vriendje een alternatieve versie van de Kerstliedjes gehoord, zoals: Midden in de winternacht, ging de Hema open... en dan over bh's die je per tientallen kon kopen. En de herders moesten met de billen bloot. Hij zingt er af en toe nog een Sinterklaasliedje tussendoor. Dat wel. 

20-12-2008. Mik was met Mama mee naar het feest in de Pieterskerk, maar Opa en Omama waren er niet. Wat jammer. Die waren ziek. Mik is nog even langs geweest na afloop om een boekje te brengen. Hij kreeg een autootje mee en een kussentje voor in de auto, want hij was toch wel érg moe. Hij had 's morgens ook al een verjaarspartijtje gehad.... 

6-12-2008. Vandaag kon de pret niet op, maar ik heb er geen foto's van...

5-12-2008. Mik heeft een reeks fantastische Sinterklaasvieringen gehad. Vandaag was hij o.a. in Houten, bij zijn kleinste neef en nicht, en alle drie waren ze verkleed als Pieten. Het was fantastisch, want hij verdeelde met Piet Charlotte de cadeautjes. Mama Parel las de namen op, maar al gauw hadden die twee grootsten in de gaten waar hun eigen naam op stond. Het liefst had Mik eerst al zijn eigen cadeaux uit de stapel gevist, maar dat mocht weer niet van Mama. Het was al met al gillend leuk! 

Morgen nog vieren met Oma Lea, en dan is het wel ongeveer over. 

3-11-2008. Mik weet de Heer én de Mammon te dienen! Vroom legt hij bij zijn schoentje cadeautjes waar hij op uitgekeken is 'voor de arme kindertjes'.  Zijn vriendinnen hadden hem verteld, dat als je je schoen te vaak zet, Sint er misschien wel helemaal niets in doet. Paniek! Dus een avond maar niet gezongen, niet de schoen gezet... Hij kon er niet van slapen. Toen hebben Mama en hij tóch nog maar de schoen gezet. En de volgende morgen? Toen was er toch weer iets leuks in. Jawel. Nooit kan 't geloof te veel verwachten! 

22-11-2008. Mik heeft al een tijdje last van Sinterklaasitis. Daar kunnen kindertjes behoorlijk last van hebben. Een vermoeiende aandoening. Hij zit met rode konen 's avonds Sinterklaasliederen te zingen, die heeft hij op school geleerd, maar Mama leert hem ook de liedjes uit haar eigen kinderjaren, en uit die van de grootmoeders. Gelukkig is zijn gezichtje bijna terug naar af. En vandaag is hij naar de intocht van de Sint in Bannebuiksloot geweest. Als Piet. Mama heeft me een foto beloofd. En hier zijn ze dan:

12-11-2008. Mik is een gezelligheidsdier, en hij doet graag spelletjes. Heel graag zelfs. Hij vindt het Ganzebordspel enig, en oefent op dit moment op een kaartspel met 'pesten'. Zijn overgrootmoeder had het vast erg gevonden, dat hij met ''s duivels prentenboek' speelt. Hij is ook erg op Pokémonkaarten, dus Sint, als u dit toevalllig leest...

1-11-2008 Pieter heeft een weekje gelogeerd, hij sloopte Miks speelgoed, en dat vonden papa en mama normaal! 
Mik was hoogst verontwaardigd, en toen Mama zei: ik zal Pietertje missen, zei Mik uit de grond van zijn hart: 'Ik niet!'
Hij kon zich echt niet voorstellen dat hij ook een klein jongentje was geweest, dat alles sloopte dat in zijn handen kwam. Echt niet! Intussen is zijn gezicht nog weer wat beter, en hij is ook weer een beetje minder moe. Beter is hij wel, maar goed nog niet. Het komt wel.   

16-10-2008. Volgens Mama is Mik nu 85% beter. En volgende week krijgt hij vacantie, dan kan hij weer wat uitrusten,   want hij  is nog wel erg snel moe. Nou ja, uitrusten? Nicht Charlotte en neef Pieter denken te komen logeren. En die zijn nog zó klein: die moet je de hele tijd in de gaten houden...  We zien het wel. 

10-10-2008 Niet verder vertellen, hoor, maar Mik lacht in zijn slaap. En dat is zo'n grappig gehoor! 

8-10-2008. Nu mag je het wel weten: Mik had een grote zak drop voor zijn vader Lena heeft de microfoon bemachtigdgekocht. Want die had deze al zó lang niet gehad! En vanmiddag heeft Mik met zijn harem het vooronder versierd, (vlaggetjes met doodshoofden, èrrug cool), en daarna hebben ze samen opgetreden. Mik kondigde het optreden van beide dames aan, Lena hamerde op de piano, in de maat, en ze zong samen met Marthe een bijzondere versie van Happy Birthday.
Later maakten ze samen met mama Parel muziek, dat was nóg leuker!


Mik is duidelijk wat minder moe, en je ziet bijna niets meer. Alleen aan het eind van de dag trok zijn gezichtje nog wat scheef weg... 

7-10-2008. Morgen is Miks papa jarig. En Mik heeft zó'n leuk cadeautje! Maar hij verklapt het lekker niet. Kom zelf maar kijken, morgen. Dan krijg je nog thee ook. En misschien...

3-10-2008.  Met Mik gaat het echt weer wat beter. Hij is deze week al een paar keer een halve dag naar school geweest. In rust is zijn gezicht bijna normaal. De mondhoek kan hij al weer bijna helemaal optrekken Volgende week hopen we hem te zien, als zijn vader jarig is. 

29-9-2008. Het gaat ietsje beter met Mik. Hij kan zijn mondhoek weer wat optrekken, het oog wil nog niet dicht. Maar het feit dat er vooruitgang is, stemt tot tevredenheid. :-) 

25-09-208. We geven zo langzamerhand de hoop maar op, dat Mik snel van zijn aandoening genezen zal zijn. Hij voelt zich ook zwakjes, en heeft absoluut geen behoefte om naar school te gaan. Ze zouden hem ook zeker pesten met zijn scheve smoeltje, dus het lijkt erg verstandig dat nog maar even niet te doen. 

20-09-2008. Er is niet veel verschil te merken. Donderdag leek het zich uit te breiden naar de andere wang, maar vrijdag was dat al weer een beetje beter. Dinsdag mogen ze weer naar het ziekenhuis. Mik heeft weinig energie voor bijzondere dingen. Van een vriendje dat vandaag kwam spelen, werd hij erg moe. Maar zijn grootvader wilde hij vanavond nog wel graag even bellen!

18-09-2008 Mama denkt dat het een héél klein beetje beter gaat met mik. Maar het gaat langzaam. 

16-09-2008. Miks gezicht ziet er een heel klein beetje beter uit, zijn mond hangt wat minder, zegt zijn vader, en het gezicht is wat minder dik. 

15-9-2008. Vandaag was Mik een heel zielig jongentje, maar ook een reuze bofferd. Hoe dat kan? Donderdag was Mik ziek, hij had een dikke plek op zijn wang, en de volgende dag had hij een dik oog, het slikken ging niet meer goed, dus vrijdag gingen ze naar de dokter en zaterdag naar het ziekenhuis. Die dokters lieten Mik allerlei gekke dingen doen: ogen dicht en armen omhoog en zo... ze zeiden dat de aangezichtszenuw verlamd was door een virusinfectie. En maandag moesten ze weer terug. Daar was Mik niet blij mee, want maandag, gister, was het schoolreisje! En hij  mocht niet mee! (Eerlijk gezegd voelde hij zich helemaal niet lekker, dus zo erg was het niet. Wel dat hij opeens weer wagenziek was in de auto!) Maar toen ze in het ziekenhuis klaar waren, kreeg Mik eerst een ijsje van Opa en Oma in Utrecht, daar zorgde mama voor, een hele grote: een Magnum. Die had Mik nog nooit gehad. En toen mocht hij van Papa en Mama nog iets uitzoeken in de speelgoedwinkel. Tja, dat was moeilijk, want eigenlijk was Mik aan het sparen voor een grote wens: een Ark van Noach, van Playmobil. Dus zei hij: geef maar geld voor mijn spaarpot, want ik wil zó'n Ark van Noach kopen. Hij kon 'm aanwijzen, want er was er eentje in de winkel.... 
Het bleef even stil, en toen mocht hij hem kopen, Papa en Mama zouden er wat bij leggen, Opa en Oma ook, en nog een heleboel vrienden en vriendinnen van Papa en Mama, als we het goed begrepen hebben, van het enthousiaste verhaal. En nu maar hopen dat de dokters gelijk hebben, en dat het echt over gaat. 

22-7-2008. Vandaag kwam Mik even langs met zijn ouders, en hij bracht een paar heel mooie cadeaux mee. Jammer genoeg was Opa verkouden geworden, dus die hield de boot een beetje af. Toen keek Mik alleen maar erg lief naar hem, en hij wilde wel met Papa en met Mama knuffelen.

 Mik kan al aardig vertellen, en met glunderende oogjes vertelde hij dat Artis niet alleen dieren heeft, maar ook een geweldige speeltuin. En daarna gingen ze nog naar tante Betty, het was een dag vol gebeurtenissen, dus toen ze eindelijk thuis waren, was Mik zó moe... 

11-7-2008. Gister kreeg ik van Miks grootmoeder Lea een aardige mail, waaruit ik citeer: 'Met mij gaat het heel goed, ben natuurlijk veel in mijn zomerhuisje in ****, daar geniet ik heel erg van de prachtige omgeving fiets en wandel veel. Laatst was Mik daar ook een paar daagjes bij me en hij had het ook erg naar zijn zin, maakt ook al hele wandelingen met me en geniet ook erg van de natuur, ik weet niet wie er dan meer geniet hij of ik!
Een paar weken geleden was ik met hem in Artis waar allemaal bomen in bloei stonden en heerlijk geurden, dus ik zei: wat ruikt het hier lekker, waarop hij zei: ja naar jou en naar mijn andere oma. Vind je dat nou niet schattig?
Zo is dat! Het zal me een charmeur worden, die Mik! 

1-7-2008. Mik is ook dit jaar met zijn ouders naar Oerol geweest. Het weer was niet geweldig, maar dan hoef je ook niet zo op te passen op de zon. (Mik verbrandt nog altijd makkelijk, met zijn lichte huid.) Het was wel weer erg leuk, hij had een eigen donker tentje in de grote tent, net een klein kamertje... hij speelde met een paar jongens tafelvoetbal (op het gras) en fietste ook graag.
En hier zijn dan wat foto's!

Mik hielp papa René ook met opbouwen en afbreken, en dan zat hij net als papa boven op de auto. Dat durfde hij best! 

 

5-5-2008 Vandaag is Mik helemaal naar Duitsland geweest. Jawel. Ze hebben met 7 kinderen en 2 volwassenen (mama en tante Betty) Kalkar bezet. Er was een pretpark waar mama kaartjes voor had gewonnen. Mik had gedacht dat ze een échte prijs had gekregen, iets dat je vast kunt pakken, maar ze konden er alleen maar in... Het was wel erg leuk vertelde hij, en er waren gelukkig ook wc's. Wat een opluchting! En er was een achtbaan, maar daar mochten alleen de groteren in. Mama bleef bij Mik en de kleintjes. Dat was wel aardig. En ze hebben onderweg nog gegeten, lekker hoor. Maar het was al midden in de nacht voordat ze thuis waren. Nou ja, half elf of zo... Het was een heel bijzondere dag!

Op 17 april 2008 werd Mik 5 jaar! Hij hoopte al dat hij veel cadeautjes kreeg, en veel lekkers,  en dat iedereen kwam! Na schooltijd natuurlijk, want hij moest op school uitdelen, dus tegen half vier was hij klaar om zijn verjaardag te vieren op de Vlieland. En om half acht moest hij naar bed, had Mama gezegd. Dan moest iedereen weer weg zijn. 

Dat gebeurde natuurlijk niet, maar Mik kreeg wél heel veel cadeautjes, hij was er moe van, al dat uitpakken en dankjewel kussen, en niet eens de tijd hebben om met je cadeaux te spelen... Er waren piratenboeken, en piratenboten, en een piratendvd... te veel om op te noemen... 
Er was een ook mooie taart met een foto van Mik zelf, en vijf kaarsjes die brandden, en nog veel meer lekkers.... Mama had ook nog voor cakejes gezorgd met een prinses of een ridder er op. Leuk joh! Ook Carlos vond ze reuze lekker... en de anderen ook. Ze speelden samen met zijn cadeautjes, en vooral het pooh-spel was spannend, maar Mik had nog niet helemaal door hoe het werkte. Gelukkig hielpen zijn nichtjes hem wel.

Om half acht naar bed? Wel nee... Opa ging om kwart voor zeven weg, en toen moest Mik nog eten! 

Maar dat opa wegging vond hij niets. Mik huilde hartverscheurend. En omdat Marthe net haar neus gemeen gestoten had, brulde het koppeltje ieder in moeders armen... Lena, Miks andere liefde, bekeek een en ander stoïcijns... 

12 maart is nicht Amber jarig. En dat heeft ze de 15de gevierd. Natuurlijk was ook Mik gekomen, en hij vond het reuze leuk... Kijk maar...

27 februari 2008. Mik heeft een logeetje: zijn kleine neefje Pieter is te gast. Mik vond het enig, en wilde graag een grote broer zijn. Hij heeft bij zijn ouders 5 broertjes en vervolgens 3 zusjes besteld. Liefst af te leveren voor zijn verjaardag. Hij meende dat ze dan nog 8 keer moesten trouwen, maar dat bleek 8 keer vrijen te zijn. Nou ja, dat maakt hem niet uit, als ze maar opschieten. 
Het zou toch kunnen dat hij dit keer niet al zijn wensen met zijn verjaardag vervuld ziet... Vooral zijn vader ziet gezinsuitbreiding op dit moment niet zitten. Die breidt liever de motorkamer van De Vlieland uit. Ouders!!! Achteraf vond Mik een boot vol kindertjes misschien niet zo'n goed idee, want die kleintjes vragen wel veel aandacht, en ze maken je 's nachts nog wakker ook... Tja. 

17 februari 2008. Mik zit lekker in zijn vel, en is een gelukkig jongentje. Vandaag heeft hij met zijn 'broertje' Tobias gespeeld, waarmee hij min of meer is opgegroeid, en over een week komt zijn lief Marthe weer terug. Het leven is goed! 

4 februari 2008. Mik houdt wel heel erg veel van zijn ouders! Om precies te zijn: honderdduizendmiljoen en veertig! Op dit moment zijn er even wat minder buitenschoolse activiteiten, en dat vindt hij wel rustig ook, al heeft hij overal van genoten. Het leukste vindt hij toch koken. Hij helpt Mama rustig een half uur of langer in de keuken, en dan doet hij echt nuttige dingen. Handig hoor, zo'n koksmaatje. Met Papa's verjaardag zijn ze samen wel vier uur bezig geweest, maar toen maakten ze ook aan een stuk door lekkere dingen, en van snoepen houdt ons baasje veel. 

Kijk voor Mik in 2007 op 2007
        voor Mik in 2006 op 2006
        voor Mik in 2005 op 2005
        voor Mik in 2004 op 2004

en er zijn ook nog wat foto's van 2003... ergens. Die vindt men vanzelf via een van de bovenstaande links.

 naar boven