terug naar openingspagina

bijgewerkt: 18-09-2013 

17-8-2009. Dit was Miks eerste schooldag in groep 3. (Voor grootouders is dat gewoon de eerste klas van de lagere school.) Hij heeft een hl lieve juf, die ng liever is dan de meester die hij voorheen had. Boft hij even...

16-8-2009 Vandaag speelde Marthe de hele dag bij Mik. Ze hadden veel in te halen, en er was veel te vertellen, over en weer.

15-8-2009. Mik was met Mama bij Oma Lea in Maarn. Die vertelde hem dat hij vroeger altijd zei: de Maarntjes. Hij wist daar niets meer van, en dat vond hij wel gek. Omdat het mooi weer was gingen ze ook nog even met Opa rijden in de rolstoel. En dan ging Opa af en toe een stukje lopen. Heel erg langzaam. Mik vond het wel leuk de rolstoel te duwen, maar hij was toch een tikkeltje te wild af en toe. Maar Opa vond het enig hem te zien en te spreken, en omgekeerd ook. 's Avonds moesten ze wel weer naar huis, want Marthe, zijn grote liefde, was na zes weken vacantie eindelijk weer thuis, en dat moest gevierd worden. Mik zou bij haar eten, en dan kun je niet te laat komen. Het was een roerend weerzien!

4-7-2009. Mik geniet ont-zet-tend van het mooie weer op de camping in Frankrijk. Vanavond gaat Mama weer optreden met al die aardige mensen, en natuurlijk mag Mik luisteren. Slapen kan altijd nog. Hij moet haar toch vertellen hoe goed het wel niet was? O! 

26-7-2009. 'Wt  je...' zou Mik zeggen, 'wt je wat wij gaan doen? Wij gaan helemaal naar Frankrijk, naar een camping!' Mama gaat daar optreden, met nog een paar muzikanten. En Mik mag mee. Slapen in de auto onderweg, net als vorig jaar. Als het regent is dat zo spannend! Al die druppels op het dak van de auto. Dat is ook muziek... Maar Mik hoopt toch wel op mooi weer. Hij heeft hier nu wel genoeg regen gezien, vindt hij. Dag Mik, veel plezier!

19-7-2009. Mik is vier dagen bij zijn Grootmoeder geweest, in Maarn. Dat was natuurlijk superspannend. Bovendien heeft hij daar in de kinderbingo een prachtige tankauto gewonnen, dat was de hoofdprijs. Omdat ze toch in de buurt waren, kwamen ze die aan Opa en Oma laten zien, maar ze moesten wel een stukje omrijden, want in Utrecht waren ze niet. En o, wat dom: Mama heeft nog gn TomTom. Mik werd er bijna groen van, maar hij hield het allemaal nog nt binnen. Opa was nog een beetje ziek, maar hij vond het wel erg leuk dat Mik er was, hoor, dat zag je meteen. En morgen mag hij naar Tante Betty. Joepie, dat is nog eens een vacantie!

4-7-2009. Mik heeft vacantie. Daar was hij toch z aan toe.... Wat hij gaat doen? Spelen natuurlijk. ;-)

28-6-2009. Mik heeft gister toch een avontuur beleefd: je zult het niet geloven! Mama moest optreden als Tante Sjaan (komt dat zien) op een groot feest bij mensen die ook een zwembad hebben. Natuurlijk zei Mik dat hij braaf zou blijven, en dat hij goed kon zwemmen, en hij zou, cht waar, zijn vleugeltjes en zijn zwemband en zijn zwembord goed gebruiken. Er waren nog meer kinderen, en een er van, die groter en sterker was dan Mik, griste opeens zijn zwembord weg. Mik was z verbaasd, dat hij met open mond ten onder ging. Niets leuk hoor. Hij wist niet meer wat hij moest doen. En toen dook Mama met haar pruik en jurk van Tante Sjaan zomaar in het water om Mik op te duiken. Gelukkig maar, h? Het was ook gelukkig, dat ze een extra pruik en een extra Tante Sjaan jurk bij zich had, maar ze mopperde wel omdat de elastische armkousen zo lang nat bleven... Nu ja, Mik had er wel een avontuur beleefd. Hij kon haast niet slapen, toen hij eindelijk thuis was. Wat een avond!

21-6-2009. Jammer, het grote feest is weer voorbij! Mik is gister thuis gekomen, en nu is het weer even wennen. Maar het was echt rg leuk! Het eerste weekend was zijn vriendin Marthe er ook, Mik was met haar auto gekomen, en daarna waren er allemaal nieuwe vriendjes. Trouwens, Mik had helemaal niet zoveel tijd om met anderen te spelen, want hij heeft een nieuwe hobby ontdekt: in bomen klimmen! Je had hem moeten zien! Het is maar goed dat de Vlieland niet is opgetuigd, want dan zat Mik vast iedere dag in het want... In elk geval was het prima weer, meestal droog en wind en zon. Alleen toen ze gingen, toen regende het. Moest je Papa horen mopperen dat hij een natte tent moest inpakken... ;-/ 
En morgen weer gewoon naar school. O, o!

15-6-2009. Mik heeft het heel leuk op Oerol. Het is best lekker weer, al moet je natuurlijk wel steeds iets aan van mama's en papa's. Vanavond is het wel koud, maar nu zijn ze allemaal samen in de tipi om het vuur. Mik moest eigenlijk slapen, maar dit is veel spannender, midden in de nacht... slapen komt straks wel, in zijn kleine tentje. Dag, iedereen, welterusten.

12-6-2009. Mik heeft een heel mooi rapport gekregen, met allemaal voldoende, ruim voldoende en goed, en hij is over gegaan naar groep drie. Kortom: (voor de oudere generaties) hij gaat nu naar de grote school. En op dit moment (5 uur in de middag) is hij onderweg naar Oerol. Hij heeft er z'n zin in!!!!! Lekker een week licht, lucht, zee en regen - en zand in je kiezen, je neus, je navel. Jullie horen nog wel. Andr past op de boot, dus dat is wel in orde. 

1 juni 2009. Het is tweede Pinksterdag, en Mik gaat mee naar Opa en Omamama in Utrecht. Mama en hij komen wat later aan dan ze hadden gedacht, maar Papa zat tot over zijn oren in de reparatie van een belangrijk stuk schip. Dat schoot niet op, dus gingen ze maar zonder hem. Wel zielig, vond Mik dat. In Utrecht heeft Mik lekker gespeeld en gedold en gegeten... Kleine pannetjes, en hij mocht zelf kiezen wat er in ging. Nou, hij heeft pannekoek met alle mogelijke combinaties gemaakt, en vooral veel stroop. En hij is niet eens misselijk geworden, wat vind je daarvan? Zelfs niet op de terugweg in de auto... 

27 mei 2009 Vanmorgen heeft Mik op school wel cht rondes gelopen in een sponsorloop voor arme kinderen! Echt een goed doel, vond hij. Hij heeft ons zelf opgebeld, om te vertellen hoeveel hij wel niet heeft gelopen. De stichting Edukans zal er blij mee zijn, want alle beetjes helpen. Achteraf sponsoren kan ook, je weet nu hoeveel rondjes hij heeft gelopen, dus neem maar even contact op met zijn mamaatje 

Er waren weer veel dingen op een rij: 9 mei vierde tante Laetitia haar verjaardag. Dat was best gezellig. Mik stoeide wat af met zijn grote neef Carlos! En Mik had er nu eindelijk aan gedacht zijn verjaarscadeau voor Omamama mee te nemen: een prachtige gouden engel, die ook als kaars kan branden. Daar was ze hl erg blij mee: ze stuurde Mik die avond meteen een e-mail. Zijn eerste. 
Op 10 mei was het moederdag. Voor Mama had Mik een prachtige tekening gemaakt. En hij mocht zelf bij zijn geliefde logeren, dus toen hebben ze samen hr moeder een ontbijt op bed gebracht, met koffie en druiven er bij! Dat was best spannend, maar het ging allemaal prima. Goed gedaan, Mik!

17 april 2009. Vanaf drie uur was het feest op de vrolijk versierde Vlieland. Mik had een taart met kaarsjes, die op een bol stonden. Toen mama die aanstak, klapten ze open. Hl knap! Mik moest erg lachen. En er waren heel veel cadeautjes. Mik was er confuus van. 
Toen opa kwam, kruide Papa zoon Mik in de rolstoel over de loopplank. Spannend!
Bij de cadeautjes was zelfs een pirateneiland met een echte schatkaart. 
Toen is hij met Marthe en Lena, zijn haremdames, direct van alles gaan verstoppen. 
Er was ook veel bezoek, en het was bere-gezellig. 
Tegen bedtijd was Mik bijna niet meer te houden, zo opgewonden-moe was hij. 
En nu is hij groot: zes jaar! O! 

Hoera, vandaag wordt Mik zes jaar. Vanaf drie uur wordt dat gevierd, want hij moet wel eerst naar school. Wie nog aan Pokmonkaarten kan komen, maakt een heel gelukkig jongentje van hem. :-) 
Zijn vriendin Marthe doet dat zo:

12 april 2009. Mik vierde het Paasfeest mee in de Pieterskerk. Dat is een leuke traditie. Daar worden ook Paaseitjes gezocht, maar omdat ze te laat kwamen, was er nog maar eentje te vinden. Triest maar berustend meldde Mik dat bij de authoriteiten. Daar werd meteen een mouw aangepast door Grietje ;-) En toen Mama en hij Opa naar huis brachten, kreeg hij ook nog een heel lekker ei. Eigenlijk had Omamama dat voor een ander gekocht, maar Opa had er niet zo bij nagedacht. Het kinderei voor Mik werd alsnog eveneens in ontvangst genomen. Het duurde veel te lang voordat Omamama thuis kwam, die was in een andere kerk, en dus brachten Mik en zijn mamaatje Opa naar de trein. Toen die wegreed moest Mik opeens onbedaarlijk huilen: Nu gaat mijn nige Opa whhg!!!! En als hij nou dood gaat heb ik nmand meer!!!! Dat Mama zei: Je hebt nog twee grootmoeders, en ons ook, hielp niet erg om zijn verdriet te stelpen. Opa wuifde maar met een grote zakdoek...

2 april 2009. Hier is een foto van Mik op school:

14-3-2009. Er was er een jarig, hoera! Dit keer vierde nicht Amber haar zevende verjaardag. Na het verplichte handen en kusjes geven mochten de kinderen hun gang gaan op Ambers kamer. Ze had uit voorzorg alle breekbare spulletjes al weggezet, en terecht, want Mik en Carlos konden niets met al die 'meidendingen', en hielden zich dus maar met elkaar bezig. Op een gegeven moment voetbalden en gooiden ze maar met Ambers mooie roze poef. Die vond dat net niet enigjes... Gelukkig had tante Diana gezorgd voor boks-ballonnen, maar die kregen ze pas toen de eersten weggingen. De drieling van tante Betty ging mee naar huis, voor een nachtje, dus dat was dolle pret in de auto terug. Wl een beetje krap...

8-3-2009. Vandaag was Mik in Utrecht, en hij had een mooie collage gemaakt voor Opa en Omamama. Erg knap hoor. Hij heeft een goede smaak. Hij had wel plezier met zijn neefjes en nichten, maar ik vond hem nog steeds minder energie hebben dan vorig jaar om deze tijd. Hij hangt veel en snel bij zijn moesje, zeker als hij even heeft gestoeid met neef Carlos.  

28-2-2009 Vandaag vertelde Mik, die in Houten de verjaardagen van neef Pieter en nicht Charlotte meevierde, dat hij zijn hele album met voetbalplaatjes vol heeft. Goed h? Een heleboel mensen hebben daar voor gezorgd, en hij is er erg blij mee... Gister was het erg druk geweest, en een beetje laat, dus hij was vandaag een tikkeltje moe, maar hij vond het wel erg gezellig. En dat computerspel van oom Barend was helemaal het einde... 

6-2-2009. Mik vindt de jeuk nu wel dragelijk worden. Hij is ook meer bezig met de voetbalplaatjes die hij spaart, want hij heeft een dik boek gekregen, en hij wil lle plaatjes van lle voetbalhelden hebben, zei hij vanavond. Na enig overleg kwam hij tot de conclusie, dat hij alleen maar lieve mensen om zich heen heeft. Papa en Mama zijn erg lief, en Opa en de Oma's ook, en iedereen die bij hem hoort. Daar kun je blij van worden! :-))

30-1-2009. Mama schrijft: Mik is nog altijd gevlekt en bejeukt, maar gelukkig wel vrolijk...

24-1-2009. Mik is het nieuwe jaar wel goed begonnen, en er waren nogal wat feestjes en verjaardagen in het begin van het jaar, dat was enig, maar nu is hij een beetje ziekjes. Allemaal rode vlekjes, die een (klein) beetje jeuken. Huidgriep, grapt de dokter. Volgens de dokter kan het geen kwaad, maar het kan wel 6 weken duren, dus nu logeert Mik maar bij Oma Lea. Heeft hij ook wat, nu zijn ouders er een weekendje van tussen zijn... 

 

Kijk voor Mik in 2008 op 2008
        voor Mik in 2007 op 2007
        voor Mik in 2006 op 2006
        voor Mik in 2005 op 2005
        voor Mik in 2004 op 2004

en er zijn ook nog wat foto's van 2003... ergens. Die vindt men vanzelf via een van de bovenstaande links.

 naar boven