terug naar openingspagina

bijgewerkt: 03-01-2011 

31 december 2010. Het is bijna volgend jaar, het is een reuze feest op en rond de Vlieland, en Mik wenst iedereen een prachtig nieuw jaar. Dg!

30 december 2010. Vandaag was Mik met Charlotte en Pieter bij Oma in het bos in Maarn. Ze hebben heel erg hard gerend, en gelachen, en veel sneeuwballen gegooid. Charlotte gooit als een meisje. Die leren het dus nooit... 

25 december 2010. Mik moest al hl erg vroeg op vanmorgen: met Kerstfeest gaan Mama en hij bijna altijd naar Heusden, naar de kerk, dat was al voordat Mik geboren was, zegt Mama... Het was koud, het was glad, maar ze zijn er gekomen, en het was zo vol, dat Mik helemaal vooraan kwam te zitten. Dat gaf niets, hoor. Hij kon nu de liedjes al meezingen, omdat hij zo goed kan lezen. Knap h? 
En daarna gingen we naar Amber, die bij  haar grootouders logeerde. Zij heeft deze foto gemaakt. Mik is - net als alle kinderen - erg dol op haar grootvader...

Oom Tonio en tante Diana kwamen ook nog, dus dat was erg gezellig. Amber had een RODE Wii... voor de helft gespaard, zei ze, en voor de helft gekregen... Maar zij heeft geen Nintendo, dacht Mik toen... Hij had wel met de Wii willen spelen, en Amber ook, maar die werd later pas uit de doos gehaald, toen zij al weg waren... Niet eerlijk. Ze mochten wel buiten in de sneeuw spelen...

En toen werd Mik nog super misselijk onderweg. Samen met Oma keek hij wat er allemaal in de sneeuw terecht kwam. Mandarijntjes en sterretjes, die waren makkelijk te herkennen... en erg veel limonade... Tja. Bij Opa heeft hij maar een paar droge broodjes gegeten, dat hielp wel. Opa was opgebleven om Mik te zien, dat was wel aardig, maar ze moesten meteen door, zei Mama, omdat oma Lea zat te wachten, en daar zouden ze gaan eten. Gelukkig werd Mik niet meer misselijk, dus hij had een heerlijke avond! 

8 december 2010. Nu heeft Mik ng een keer Sinterklaas gevierd. Bij Opa en Oma in Utrecht. Wel later dan ze hadden gedacht, want ze hebben heel lang in de file gestaan. Mik mocht opbellen met mama's mobiel, dat ze later kwamen vanwege de file. Goed gedaan, Mik, zei mama tevreden. Want als je autorijdt, moet je je aandacht bij de weg houden. In Utrecht rende Mik meteen naar de achterste kamer, en daar lagen met toch een cadeaux! Maar hij werd daar weggehaald, en Opa las hem een verhaaltje voor, dat wel aardig was, maar Mik had eigenlijk wel in de achterkamer willen blijven, en kijken wat er allemaal voor hem was... Nu ja, limonade was ook lekker, en Mama moest natuurlijk de auto nog wegzetten, dat snapte hij wel. Tante Bettie was er ook, en Mik heeft al zijn gedichten zelf voorgelezen, hij had ook een mooie surprise, met voetbalschoenen, en spellen, en nou ja... alles wat hij z graag had willen hebben. Die Sinterklaas toch, dat hij dat zo precies weet... 

5 december 2010. Mik heeft bij zijn Oma Lea een verrukkelijke Sinterklaas gevierd. Hij vindt het wel een supergaaf feest hoor! Doodmoe kwam hij thuis, met een heleboel cadeautjes. Dank U, Sinterklaasje, zong hij nog zacht, toen hij in bed lag... 

26 november 2010. Het is wel koud op de boot, hoor. Maar het is ook spannend, vindt Mik. Eindelijk is de motor er uit, en nu moet de nieuwe er in. Het liefst zou Mik de hele dag met zijn neus vooraan staan, maar daar komt niets van in, zeggen Papa en Mama. Hij moet gewoon naar school, en hij zou ook maar in de weg lopen. Gelukkig heeft Sint de werf wl kunnen vinden. 
Miks schoen was toch niet leeg!

22 november 2010. Vandaag is het dan eindelijk gebeurd: de Vlieland is naar de werf. Gisteren is het niet gelukt, er was iets met een van de sleepboten. Vandaag is er een ander bij gekomen. Mik mocht niet eens meevaren: hij moest naar school, zo vals! Maar nu ligt hij zich in zijn bed zorgen te maken of Sint hem wel op de werf zal kunnen vinden... Het houtkacheltje knettert boven, en Mik heeft zich zachtjes in Sinterslaap gezongen... Morgen brengt Mama hem vroeg met de auto naar school... Heel vroeg opstaan dus! Het leven is wel spannend, vindt Mik. 

14 november 2010. Gister kwam Sinterklaas aan in Harderwijk, en dat heeft Mik natuurlijk op de televisie gezien. Maar vandaag, weet je, vandaag kwam Sint met een grote boot in Amsterdam, en Mik mocht meevaren met Lena en de anderen. Marije B. heeft er foto's van gemaakt, kijk maar!
Met Lena en Marthe staat Mik hier uit te kijken naar de Sint...

Daar is Sint op de stoomboot... zie je wel?

Zij komen er met hun eigen boot vlak bij... Maar de pepernoot die Piet gooit komt in het water terecht, zonde, hoor!
Maar aan boord van hun eigen boot is ook lekkers. Daar heeft Lena's moeder voor gezorgd. Of die van Marthe? Het zal Mik een zorg zijn: hij geniet! O!

Mama zou ook komen, maar die was te laat terug uit de kerk. Ze nam wel een stel Toys mee uit Utrecht, de meeste had Mik al, maar er was toch ook een bij die nieuw was voor hem. Dat troostte wel een beetje, want hij had bijna geen pepernoten gekregen. Wel een boel handen. En de zwarte Pieten waren toch aan het stunten!!!! Mik had graag meegedaan, maar dat kon natuurlijk niet, dat snapte hij ook wel. Hij heeft hard gezongen voor Sint, en die heeft het gehoord, hij weet het zeker. Met zijn Pietenmuts viel hij natuurlijk ook wel op. En Sint is bijna net als God in de hemel: hij ziet en weet ook alles... dat krijg je als je zo oud bent. Sint weet ook vast en zeker wat Mik het liefste in zijn schoen zou krijgen. Maar Mama heeft wel uitgelegd dat Sint het ook een beetje eerlijk moet verdelen.

23 augustus 2010. Vandaag moest Mik voor het eerst na de vacantie weer naar school, maar hij had zoveel te vertellen bij het kringgesprek...
Moet je horen: natuurlijk is hij naar Sail geweest, twee keer maar liefst, een keer met zijn vriendin Marthe en haar vader in een bootje... dat was wel erg mooi. Het grootste schip vond Mik ook wel het mooiste, maar het marineschip maakte ook grote indruk op hem. 
En gisteravond werd De Vlieland gesleept en geduwd naar de IJ-haven, met de donateurs aan boord, en Mik was het enige bootsmaatje. 
Hij heeft wel geholpen, hoor. 
En het vuurwerk was prachtig. Hij keek er naar vanaf het water...

Maar wat het meeste indruk op hem had gemaakt, was het feit dat de patrijspoort van de kajuit niet goed gesloten was, en dat zijn bed toen nat geworden was... dus toen hij om elf uur in bed stapte, stapte hij er net zo vlug weer uit. Gelukkig kom Mama het matras omdraaien, en met droge lakens en dekens was het leed snel voorbij... 
Vanmorgen hadden ze toch een moeite om op tijd wakker te zijn...! Papa sliep nog toen Mama en Mik naar school gingen. Maar ja, hij was ook pas om 6 uur vanmorgen naar bed gegaan, toen moest Mik er al weer bijna uit... 

17 augustus 2010. Nog een weekje, en dan is ook voor Mik de vacantie voorbij... Hij moet volgende week weer naar school, het is de laatste week vakantie dus, maar hij is heel druk aan het helpen met het schilderen van de boot want zondag gaan ze "varen" (gesleept) naar het vuurwerk van de laatste Sailavond. Je kunt je voorstellen dat Mik er haast niet van kan slapen. Daarna gaat Mik naar groep vier, maar hij houdt zijn oude juf, want hij komt in een combinatiegroep 3/4. Een hele lieve juf, dus dat is erg fijn. 

16 juli 2010. Vandaag heeft Mik een foto van zichzelf naar Opa gestuurd, met een brief en een tekening in een zakje op papier. Heel ingewikkeld. En hij stuurde een boel knuvols mee. Marthe deed ook de groeten, want zij vindt Miks grootvader best lief. Maar ja, ze is zelf een schatje, nietwaar?

14 juli 2010. Gister was Mik niet op het IJ met de boot, en hij stond ook niet langs de grachten om naar zijn voetbal-idolen te kijken, maar hij was in Zandvoort, want daar vierde Tobias diens verjaardag. Lekker aan het strand. Maar ze regenden opeens zomaar nat. Dat was schrikken! Met z'n allen renden ze een strandtent binnen, en daar kregen ze een ijsje voor de schrik. Daar hadden ze helemaal niets op tegen! Het was een erg leuke dag.

3 juli 2010. Weet je wat Mik nu doet met deze hitte? Hij springt zomaar van de boot in het water, om te zwemmen. Wel met een zwemband om, natuurlijk, want hij heeft nog geen diploma, al mag hij wel af en toe in het diepe zwemmen. En Papa of Mama moet altijd vlakbij zijn. 
En weet je wat? Hij is een beetje erg verliefd om een meisje uit de buurt. 
Dat vinden zijn vaste vriendinnen maar niets. 

30 mei 2010. Mik heeft met de school aan een sponsorloop meegedaan voor kindertjes ver weg. Je kon hem sponsoren voor een bedragje. Je kon ook per rondje intekenen... Weet je hoeveel rondjes hij gerend heeft? Wel negentien. Dat is meer dan twee keer zoveel als vorig jaar, maar toen was hij ook eigenlijk een beetje ziek. Nee, geoefend had hij niet, zei hij, maar hij voetbalt wel, en dan oefen je toch ook in hardlopen? Ja, dat is zo, zuchtte hij tevreden...

15 mei 2010. Tante Laetitia vierde haar verjaardag, en wat denk je? Natuurlijk was Mik er ook... ;-)
Hij moest toch kijken of zijn cadeau wel in de smaak viel? 
Gelukkig vond tante Laetitia het net zo mooi als hijzelf. 
Samen met Opa kijkt Mik naar de taart en de cadeaux...
Wat zullen ze nu spannender vinden? 

20 april 2010. Gelukkig, vanavond heeft Mama Donder op de werf gevangen. Mik heeft haar wel een paar extra knuffeltjes gegeven, en toen moest hij weer naar bed. Welterusten, Mik!

18 april 2010. En weet je wat Donder is verdwenen! Ze is met de boot van Pierre meegevaren naar de werf, dus daar is iedereen heen gegaan om te zoeken. Maar ze is nog niet gevonden... Morgen gaat Mama verder zoeken. Nu moest Mik naar bed, want morgen is het weer school. 

17 april 2010. Vandaag is Mik zeven jaar geworden!  Vandaag waren Martha en Lena er ook, maar ze gingen na een tijdje maar weg, want Mik had toch geen tijd om met ze te spelen. De jarige vond het op een gegeven moment ook allemaal wel heel erg druk, en wilde zich abstineren, maar dat mocht niet van Mama. Hij had in elk geval een heleboel erg leuke cadeautjes gekregen... Vooral de Bagugans waren hogelijk favoriet. En verder had hij een spelcomputertje gekregen, nu ja, voor een deel zelf betaald: jaren spaargeld, en de opbrengst van de verkoop van een deel van zijn speelgoed. Hij had er echt veel voor over. En van veel goede feen kreeg hij bijdragen. Verder waren er allerlei autootjes, en spelletjes... voorlopig heeft hij nog heel wat te ontdekken. 

16 april 2010. Vandaag had Mik zijn partijtje voor schoolvriendjes en vriendinnen. Mik's partijtje was erg geslaagd: Papa en Mama hebben een drakenspeurtocht uitgezet, waarbij ze o.a. drakeneieren moesten openmaken, gemaakt van ballonnen gevuld met snoepjes (zoals Mexicaanse pinata's), een schat moesten zoeken enzovoorts... Nou je kunt je voorstellen dat het een dolle boel was! 

10-4-2010. Vandaag mag Mik bij Oma Lea logeren. Ze was bij de zwemles, ja, Mik heeft ook al zwemles, en afhankelijk van de toevallige instructeur of instructrice vindt hij dat leuk of vervelend, en na afloop mocht hij lekker met zijn vlotte Oma mee. 

4-4-2010. Vandaag is het Paasfeest, en Mik is met Mama naar de Pieterskerk gegaan in Utrecht. Net als vorig jaar. Maar dit jaar heeft Mik na de dienst een hleboel eieren en paashazen gevonden. Hij heeft daar eigener beweging ook van uitgedeeld aan kinderen die minder hadden gevonden. Vorig jaar had hijzelf veel minder gevonden, en hij wist nog best hoe vervelend hij dat vond. Nou! Maar nu was er een kindje, dat was zeker jaloers, want ze was boos op hem, en ze schold ook nog. Dat was wel erg vervelend. Mik was er een beetje ontdaan van. Zo'n klein nest. Nu ja, Opa heeft hem getroost. En Oma ook wel. Die was net thuis toen Mik met Mama en Opa daar kwam. Opa was wel een beetje erg moe, want hij viel zomaar in slaap toen Mik hem iets vertelde. Maar met Oma en Mama heeft Mik toen nog een paar spelletjes gespeeld, een paaseierenganzebord, en Oma had een grote dobbelsteen, die verschillende kleuren licht gaf, als je die op de grond gooide... Het was bar gezellig. En opa maar slapen... Later was hij wel weer wakker hoor! Hij was ook erg blij met de kaart die Mik zelf had geschreven: Vroolek Pasen. Groetjes van Mik. Dat had meteen het gewenste effect. En Mik was niet eens misselijk in de auto, goed h? 

5-3-2010. In de vacantie was Carlos komen logeren op de Vlieland, en dat vond Mik zo leuk, dat hij ook wel een paar dagen bij Carlos wilde logeren. Maar vier kinderen, die constant kibbelen, dat was wel even slikken. En toen kreeg hij ook nog ruzie met Carlos... ach, dat was verdrietig, maar ze hebben het wel weer goed gemaakt, hoor. Vandaag kwam hij zijn eigen opa even feliciteren, en hij bracht een mooie foto mee van zijn favoriete plek in de stad. Drie keer raden: de voorplecht van de Vlieland. Kijk maar! 

Kijk voor Mik in 2009 op 2009
Kijk voor Mik in 2008 op 2008
        voor Mik in 2007 op 2007
        voor Mik in 2006 op 2006
        voor Mik in 2005 op 2005
        voor Mik in 2004 op 2004

en er zijn ook nog wat foto's van 2003... ergens. Die vindt men vanzelf via een van de bovenstaande links.

 naar boven