terug naar openingspagina

bijgewerkt: 09-02-2012 


31-12-2011. Nu is het Oudjaar, en Mik mag opblijven voor het feest van de buurt. Tjonge, wat heeft hij er zin in! Hij wenst iedereen een gelukkig en gezond nieuw jaar. Dag!!!

25 december 2011. Het is kerstfeest, en Mik was al heel vroeg op, want met Kerst gaat hij altijd met Mama naar Heusden, naar de kerk waar Oma dienst doet. Hij vond vandaag de preek wel erg lang, hoor. Maar hij  mocht pepermuntjes uitdelen, en zelf mocht hij er twee, maar hij nam er netjes maar eentje. Goed zo, Mik....
Daarna gingen ze naar de Opa van Amber, maar die was heel erg ziek. Hij kwam wel zijn bed uit, en moest lachen toen Mik nóg wel zo'n lekker soesje wilde hebben. Natuurlijk mocht het. Toen gingen we nog naar Utrecht, waar Opa zat te wachten, met broodjes en krentebollen, en net toen Mik wilde gaan spelen zei Mama: we gaan, Mik. Want we moeten eten bij Oma. In Amsterdam. Wat was Mik die avond moe, zeg! Maar hij kon lekker uitslapen. Dat wel...

10 december 2011. Vanmorgen heeft Miks elftal met 7-2 gewonnen, en die twee doelpunten vielen toen Mik even was gewisseld. Die had hij dus niet kunnen tegenhouden. Hij staat tegenwoordig rechtsachter in de verdediging, zie je. 
Vanmiddag was het wel hard doorwerken, maar Papa heeft geholpen met surprises en zo voort. De bedoeling was drie uur in Utrecht, de opzet was vier uur, en Mik en Mama waren er om half vijf, en toen liep Oma nog te kop-zonder-kippen. 
Ze begonnen met chocolade-scrabble, en wie won het? Juist! Mik heeft de scores uitgerekend... dat was hard werk hoor.

Maar het was een heel leuke viering met erg veel cadeautjes, en iedereen vond ook de surprises die Mik met zijn vader had gemaakt erg mooi. En hij had zelf gedichten geschreven op de computer. 
Goed hè? 
En terwijl de soep werd warm gemaakt zal Mik stilletjes te genieten van de superDonaldDuckpocket.

5 december 2011. Sint heeft Mik niet vergeten, al is hij van zijn geloof gevallen. Dat is nou echt genade, maar dat weet Mik nog niet. Het was in elk geval erg leuk met Papa en Mama. En dan nog Sint bij Oma Poortman... :-)

3 december 2011. Vandaag heeft Mik lekker gevoetbald. Ze wonnen, na een zware wedstrijd, met 3-2, dus Mik was erg tevreden. Hij speelt achter, en dan help je te zorgen dat de anderen niet teveel doelpunten maken. Het regende wel hard, en af en toe werd je toch vies!!! Na afloop wilde Mik wel gauw naar huis, en naar de warmte. Dat vond Mama ook, dus toen zaten ze lekkertjes bij de kachel in de kombuis. Goed gedaan, Mik!

29-10-2011. Dit was een vermoeiende dag voor Mik!!! Vanmorgen heeft hij gevoetbald, en ze wonnen met 2-2! Dan win je van jezelf, zegt Oma. 
En vanmiddag moest hij om half vier afzwemmen voor zijn derde diploma! Daar moet je echt heel veel voor doen, hoor! Van alles meer en nog wat extra. Bijna ging het niet goed, want Mama moest vanmorgen heel vroeg naar Spanje om iets belangrijks te doen, en ze had vergeten Miks schoenen in zijn tas te doen. En droge bovenkleding zat er ook niet in, maar dat zag Papa nog wel op tijd. Dus moest Mik later met natte schoenen naar huis, maar dat gaf niet: Mik heeft zijn diploma, en daar is hij heel erg blij mee... Het zwemmen was wel een hele klus, maar Mik deed het prima.
Het is nog even spannend.... maar ze zijn allemaal geslaagd!
Goed gedaan, Mik!

16-10-2011. 't Is toch wat! Nu loopt zijn moeder de halve Marathon van Amsterdam, en nu kan hij haar géén bloemen geven bij het eind, want zijn vader is niet lekker. 'Anders stonden we er wel!' mopperde hij... Gisteren heeft Mik gehoord dat hij de 29ste mag af-zwemmen voor C. Dat is wel vlug, hij wordt er een beetje zenuwachtig van, maar aan de andere kant is èn zwemmen èn voetballen op één dag toch een beetje veel... Mik had het niet verwacht...

8-10-2011. Vandaag was het feest, want Miks vader is jarig. En zijn beste vriend kwam ook spelen... Mama Parel had heel veel lekkers gebakken: twee taarten en soesjes (zeg maar soezen!) met slagroom er in, en Mik had de afgelopen dagen behoorlijk geholpen. Met bakken en met aflikken... Maar ook vandaag heeft hij lekker gesnoept hoor! En veel lol getrapt. Charlotte deed later ook mee, dat is zijn kleine nichtje. Die is warempel al bijna groter dan Mik, terwijl hij wel twee jaar ouder is. Maar Mik heeft meer spieren, dat weet hij zeker. Gelukkig hoefden ze niet de hele tijd bij al die visite te blijven om gezoend te worden en zo. Handen geven moet wel van Mama, maar daar probeert onze Mik ook wel onderuit te komen door net even de deur uit te zijn. Ach ja... jongens... Geen foto's, want de batterij gaf het op. Mik verandert niet zo hard op dit moment, dus dat maakt niet uit. 

21-9-2011. Herfst is het vandaag, maar wel een feest voor Mik! Want vandaag gaat hij voor het eerst trainen bij een echte voetbalclub. In Dubbeldam! Dus nu zit hij op zwemmen en op voetballen, en dat was al jaren een diepe wens! Dan word ik nog sterker, zei hij stralend. Veel plezier, Mik!

8-9-2011. Morgen is het feest op de Borneokade... Nu maar hopen dat het mooi weer is. Mik is er in elk geval ook. En natuurlijk is de Vlieland daar dan. Misschien tegenover de Oceano, maar dat zullen we morgen wel zien. Komen kijken, hoor! Papa René en Mama Parel gaan weer allerlei leuke dingen doen. 

1-9-2011 Mik is bij de tandarts geweest, en heeft zijn eerste vulling gehad. Dat vond hij best cool, hoor! Bang? Nee, waarom zou hij? Voor de tandarts is hij helemaal niet bang. Hij lag met zijn heupen te dansen op de muziek in de tandartsstoel. En de tandarts? Die bedankte Mik, omdat hij zo ontspannen was. Nou ja, omgekeerde wereld, toch? 

22-8-2011 Mik is vanavond teruggekomen van de vacantie in Spanje!!!! Met het vliegtuig, en toen met de auto naar huis. Ze waren wel blij om weer op de Vlieland te zijn, hoor! Want die ligt weer netjes aan de kade. 
Miks moeder is de allerliefste van de hele wereld!Mik heeft Mama met een dikke kus bedankt! En natuurlijk was ook Marthe mee en haar moeder, enne... nou ja, dat hoor je nog wel eens. Nu is Mik zó moe!!!

3-8-2011. Eindelijk heeft Mik nu ook vacantie, en deze week is hij bij zijn grootmoeder in Maarn. Dat is best leuk als het mooi weer is, maar nu mag het van Mik wel opdrogen, hoor! En hij mocht niet eens mee naar de werf. Flauw. Dat is net zo spannend. Want de Vlieland ligt in het dok. Helemaal met de billen bloot. Daar wil je toch elke minuut bij zijn, als scheepsjongen! Maar... oma verzint vast wel iets gezelligs om haar hartelapje af te leiden... Reken maar van wel... 

19-7-2011. Vandaag heeft Mik iets leuks geleerd! Kindercocktails mixen. 

Dat is niet makkelijk hoor, hij heeft erg goed geluisterd, citroenen geperst, 

de beker hard geschud, zorgvuldig ingeschonken, 

en toen was het genieten: proeven! Ja!!! Gaaf!

16-7-2011. Mik heeft nog steeds geen vacantie, tot verdriet van de neef en nichten uit Vianen, die met de boot liggen afgemeerd naast de Vlieland. Of lagen, vandaag gingen ze weg, maar vanmiddag gingen ze nog gezellig mee om Mik toe te juichen bij het halen van het B-diploma zwemmen. Trouwens, de Oma's waren er ook, en de buren van de boot ernaast waren mee komen fietsen. Belangstelling genoeg dus. Mik kan reuze hard zwemmen, dat zagen we allemaal. En alle kunstjes deed hij prima, dus we snappen best dat hij nog verder wil, om ook het C diploma te halen, maar daar begint hij na de vacantie pas weer mee. Voorlopig is hij terecht heel trots op het B-diploma.

Mama haalde nog tompoucen, ze was nét te laat voor een taart, die nam iemand voor haar, maar zo was het toch ook heel feestelijk. En voordat Mik moest zwemmen was hij nog te gast op het verjaarspartijtje van Tobias, dus je kunt je voorstellen dat het een volle dag was! 's Avonds had hij Opa nog aan de telefoon, en toen vertelde hij dat hij een mooi rapport had ook. 

25 juni 2011. Vorige week was Mik bij het begin van Oerol. Het waaide toch, joh! Af en toe was het wel een beetje eng. En een van de poten van de tipi brak. Maar hij bleef wel staan, daar zorgde Miks vader natuurlijk voor, met de anderen. Mik vond het maar niets dat hij zondag weer naar huis moest met mama, alleen maar omdat hij naar school moest. Dit jaar kon hij echt en echt en echt geen vrij krijgen, hadden ze op school gezegd. Ook niet als hij huiswerk maakte. Flauw hè? Maar vanavond is Mik lekker weer gegaan. En ze zeggen dat het zondag warm wordt. Nu, reken maar dat Mik genieten gaat, o ja!

25 mei 2011. Mik heeft de avondvierdaagse met succes en met zijn beste vriendjes he-le-maal uit gelopen. 
Maar na afloop kon hij geen pap meer zeggen. 
Misschien omdat ze onderweg ook hadden geravot? 
In elk geval was hij reuze trots op zijn avondvierdaagsekruisje. En terecht!

17 maart 2011. Vandaag was Mik heel erg jarig. Eerst was er een geweldig voetbal en spelletjesfeest met kinderen van school en uit de buurt. Mik won de voetbalbeker...
Hij genoot van het mooie weer, van alle bezoek en alle aandacht, en ook van de cadeaux. Opa wist het allemaal niet zo goed thuis te brengen, maar er was een spel bij voor de Wii, en allerlei onbegrijpelijke dingen die veranderden, en die Mik fantastisch vond. Natuurlijk heeft hij vrijdag ook al getracteerd, op school... ...

16 maart 2011. Dit is een héél belangrijke dag voor onze Mik. Want... weet je wat? Vandaag zwemt hij af voor zijn A-diploma. Ja, hij is wel op zwemles geweest, maar toen was hij nog heel erg klein. Nu is het echt. En al zegt Mama wel dat kinderen pas mogen afzwemmen als ze het wel kunnen, toch blijft het spannend, want als je iets verkeerds doet... Brrr.... Straks weten we meer. En jazeker, hij heeft héél goed gezwommen, en dus heeft hij zijn eerste zwemdiploma. Goed gedaan, Mik!
En morgen? Dan wordt Mik acht jaar, en dat wordt natuurlijk groots gevierd! Dat helpt wel tegen het bibbergevoel van vandaag... Sterkte, Mik!

12 maart 2011. Vandaag was Amber jarig, en daar wilde Mik natuurlijk wel heen. Mama ging mee, en ze gingen vroeg, want, omdat Mik nog naar zwemles moest (hij had al twee lessen gemist) moesten ze ook weer vroeg weg. Amber moest wel drie keer blazen om 9 kaarsjes uit te krijgen. Mik had dat vast in één keer kunnen doen, dacht hij...
Maar ja, Amber is een meisje, en die zijn natuurlijk niet zo sterk als hij...
De taart was in elk geval lekker, en het was mooi weer, dus ze konden lekker buiten spelen. Jammer dat ze al weer zo vroeg weg moesten, maar Mik wilde ook wel weer naar zwemles. Dat is heel belangrijk, als je op een boot woont. Heel vroeger, toen hij klein was, heeft Mik op peuterzwemles gezeten. Maar nu gaat hij werken voor een diploma. Dat is echt, zie je. 

5 maart 2011. Vandaag waren Opa en Oma Voerman jarig. Opa is al heeeeeeeeeeeeel oud, wel 90 werd hij, en het was een groot feest. Dat werd bij Mik op de boot gevierd, dus dat was wel erg leuk. Er was zelfs een heleboel glinsterconfetti, waar anders over gemopperd wordt, maar nu had papa het zelf gekocht, kun je nagaan. 
En Mik heeft een spetterende breakdance voor ze opgevoerd. Snoeihard! Maar hij was er wel moe van hoor. Dat is topsport! Verder was er lekker eten, muziek, domme en leuke liedjes, alle neven en nichten, ooms en tantes, en een boel lekkers. Verstoppertje spelen vond Mik ook wel erg leuk, want hij kent alle geheime plekjes... Ook hebben ze rustiger spelletjes gedaan hoor. Mens-erger-je-niet en zo. 

22 februari 2011. Mik heeft weer een prachtig rapport, en dat heeft hij uitgebreid voorgelezen, dus we weten dat hij goed kan samenwerken en spelen, hoe zijn penvoering is, en zijn werkhouding, en de hele sociale rimram er omheen, die tegenwoordig moet verhelen dat men geen tijd meer heeft om kinderen te leren rekenen en lezen, spellen en ontleden. Maar verhalen vertellen, dat wordt in tien aspecten ontleed, en nauwkeurig beoordeeld. Gelukkig is hij een kind van zijn ouders, en heeft hij ruim voldoende voor muziek, dus mijn vaders rithme-gevoel heeft hij niet... Heel gelukkig. Een zelfstandig, onafhankelijk manneke. Leuk hoor!

1 januari 2011. Mik heeft vannacht ontdekt dat dansen reuze leuk kan zijn... Hij heeft het tot drie uur volgehouden, toen werd hij door Papa en Mama naar bed gestuurd. Ze moesten hem bijna dragen, maar hij was nog helemaal niet moe, hoor!

Kijk voor Mik in 2009 op 2010
Kijk voor Mik in 2009 op 2009
Kijk voor Mik in 2008 op 2008
        voor Mik in 2007 op 2007
        voor Mik in 2006 op 2006
        voor Mik in 2005 op 2005
        voor Mik in 2004 op 2004

en er zijn ook nog wat foto's van 2003... ergens. Die vindt men vanzelf via een van de bovenstaande links.

acme-web-design.info
acme-web-design.info
 naar boven