terug naar openingspagina

bijgewerkt: 05-07-2015 

31-12-2013.Heel gezellig is het vandaag op de Vlieland! Tante Betty is met de kinderen gekomen, dus het is behoorlijk druk. Mik en Carlos kunnen het goed samen vinden, en samen hebben ze heel wat spelletjes gespeeld op de Nintendo. En dan het vuurwerk natuurlijk... Vanaf de Vlieland kun je het vuurwerk van heel Amsterdam zien, zegt Papa. Nu... heel Amsterdam? In elk geval wel heel erg veel. Dat is zeker. Het was groot feest op de kade, dat is het altijd. En Mik wenst hiervandaan iedereen een heel gelukkig en knallend goed
2014!

25 december 2013. Een heel vroege dag voor Mik en Mama, want ze gingen, zoals gewoonlijk, naar de kerk in Heusden. Opa preekte dit keer, en  al zou je het niet zeggen, als je hem 'gewoon' mee maakt, hij praatte zo hard, dat Mik echt niet kon lezen in de Donald Duck, die hij voor onder de preek had meegenomen. (Stiekem las hij er ook in onder het zingen en bijbellezen... in elk geval probeerde Mik dat.) Heel slim had Mik zijn stripverhaal opengeslagen tussen het liedboek en de liturgie, en af en toe, als hij dacht dat niemand oplette, sloeg hij snel een bladzij over. Na de dienst zou er koffie drinken zijn, maar dat was een misverstand. Gelukkig had Oma lekkere koeken bij zich, en Mik kreeg daar zijn deel van. Hij tracteerde ook de leden van het koor, die zo hun best hadden gedaan om mooi te zingen, dus iedereen was blij dat Mik er was. Na afloop brachten Mik en Mama Opa en Oma naar Utrecht, en toen gingen zij snel door, want die middag en avond kwamen alle lieve famielieleden van Papa naar de Vlieland. Het was reuze gezellig en druk.

28 november 2013. Vandaag had Mik een heel drukke dag. Hij was sinds de grote vacantie op de theatergroep van de naschoolse opvang van zijn school, de Achthoek. En ze hebben veel leuke dingen gedaan met Nina, die regisseert (dus zegt wat je moet doen en hoe en waarom) en coördineert (zorgt dat alles op de juiste tijd op de goede plaats is) en nog veel meer. Na school zijn ze met zijn allen in een lange rij gefietst naar het Muiderpoorttheater, want daar werd een uitvoering gegeven van 'Een eigentijdse variant op Alice in Wonderland.' Dat fietsen was wel spannend, zo door de stad. Er waren wel vier volwassenen bij om te zorgen dat alles goed ging. Natuurlijk was er ook nog een generale repetitie, en om vijf uur was de voorstelling voor ouders en grootouders. Nou, Mik had meteen twee grootmoeders mee! En zijn vader en moeder waren er ook. 

Mik had een heleboel rollen: hij begon als grijnzende streepjeskat, en later was hij een woeste piraat, samen met Josua, maar hij was ook nog een DJ. En een hartenzeven kaart wiens kop er af moest van de koningin! Hier is de piraat...

Nina vertelde het verhaal, met muziek erbij, en de kinderen speelden het verhaal. Nu had Nina een echte microfoon, dus je wist altijd wat er gebeurde, ook als je de kinderen niet heel goed verstond. 
Iedereen had er ontzettend veel plezier in, en om kwart voor zes stonden ze weer buiten, en namen we afscheid van elkaar. Toen moesten ze allemaal nog naar huis fietsen, sommigen gingen met de auto of de tram, anderen met de trein. En een ding staat vast: het was ontzettend leuk!!!!

Kijk maar hier, maar die is nog groot. Misschien moet je er rechts op klikken en de file eerst downloaden, zodat je die met bijv. VLC kunt afspelen. (Die kan bijna alle formaten aan en is er ook voor de Mac. En natuurlijk gratis.)   Youtube kun je ook proberen: hier! Die lijkt meteen te werken. Nu.  

17 november 2013. Dat dak van de keuken is natuurlijk allang weer gemaakt, want Miks vader kan alles. Echt alles. En Mik speelt tegenwoordig een heleboel spelletjes op de Ipad. Hij is er reuze goed in.... maar Mama zorgt wel dat hij ook genoeg buiten speelt en hard lopen doet hij met voetballen wel, hoor, maar je maar geen zorgen. 

28 october 2013. Het stormt zo vreselijk, zo heel erg vreselijk, dat zelfs stoere Mik een beetje wit om de neus werd. Hij mocht ook niet op de boot blijven van Papa en Mama. Zij wel. Dus toen het echt spannend werd, en het dak van de keuken vloog, toen was Mik er niet bij. Flauw hoor! 

8 october 2013. Vandaag was het een beetje feest. De stoere kapitein van De Vlieland was jarig. En toevallig is dat Miks vader! :-) Mama had taart gemaakt en taart gehaald, de grootmoeders waren er, en Opa, al bleef die maar een uurtje, en allerlei lieve mensen, die gezellig kwamen wezen. Mik deelde twee taartjes met Omamama, zo hadden ze allebei twee verschillende smaken. En alles smaakte naar meer, al is Mik niet dol op limoen. Trouwens, Storm, de scheepshond, was ook jarig, en die kreeg ook allerhande lekkere hapjes en speeltjes. Dat het mooi weer was vond Mik helemaal niet verkeerd!

19-9-2013. Al staat de site van Mik en de Vlieland nu op een andere server, hij is te zien, dus daar ben ik heel tevreden mee. En als er iets te vertellen is dan doe ik dat.  

17-9-2013 Mik heeft ook al een bladzij op facebook. En daar heeft hij een heel leuke foto! Met Storm. Kijk maar....Die heb ik eerlijk gepikt...;-)

Storm is voor een hond al heel oud, maar hij vindt het nog altijd leuk om overal op af te gaan. En af en toe maakt hij ruzie met Donder, de kat. 

21 augustus 2013. Voor onze Mik is de vacantie alweer voorbij: deze week moest (mocht) hij weer naar school. Deze zomer is hij nergens heen geweest, maar hij heeft wel heel veel gespeeld met zijn beste vriend, en natuurlijk stond Mik er met zijn neus bovenop als er weer iets gebeurde met de Vlieland. Dit is de schoolfoto van dit jaar. Die vinden wij echt leuk!

18 augustus 2013. Hoera! Mik gaat vandaag weer voetballen! Hij staat gewoonweg te trappelen! 

25 juli 2013. Dit is de mooiste dag van het jaar. Nu ja, bijna de mooiste dag. Papa heeft vandaag de motor van de Vlieland gestart, en die liep als een zonnetje. En als we echt gaan varen? Dan weet je het als eerste. 

1 juli 2013. Mik heeft vacantie, en dat vindt hij heerlijk. Zijn rapport was best goed, en hij mocht dit jaar toch weer mee naar Oerol. Hoe vind je dat? 
Hij was wel een beetje grieperig of zo, want het was slecht weer, maar dat gaf niet echt. Hij heeft toch veel plezier gehad. 

26 april 2013. Op Miks school hebben ze niet aan Koningsspelen gedaan. Het was ook 'nogal wisselvallig weer', zei hij. Maar ze hebben wel gezellig gekeken naar een film: de gelaarsde Kat. En die kende Mik nog niet, dus het was een geslaagde schooldag. :-) Morgen weer lekker voetballen, ze spelen uit, en niet zo vroeg, dus hij kon vanavond wat later naar bed. Dat kwam goed uit, want hij had vandaag samen met zijn vriend Dao gekookt! Pasta met een pittige saus. Die hadden ze al eens op school gemaakt, dus dat lukte wel. En oranje feest-tompoucen toe als dessert. Mik gaat vanaf nu twee keer in de week helpen koken. Hij is er groot genoeg voor. Goed zo, Mik! We zijn trots op je! 

17 april 2013. Hoera! Mik wordt vandaag 10 jaar. Wel gefeliciteerd, Mik!!! Je krijgt vast nog wel een leuk cadeau vandaag...
Dat klopte... en hij had ook vandaag een heel leuke verjaardag gehad, zei hij, net voor het slapengaan, tegen Opa... 

Zondag 4 april 2013. Een vrolijke lentedag, al heeft het vanmorgen hier en daar nog wel een beetje geregend. Vanmorgen had Mik een heleboel vriendjes en vriendinnetjes op zijn partijtje. Op een boot als de Vlieland kun je altijd heel erg leuk spelen! Maar het leukste was het eten! Want voordat de kinderen naar huis gingen, en voordat de familie zou komen, legde de kapitein een groot kleed op de grond, en daar kwamen alle kinderen in een kring op zitten. En weet je wat er toen gebeurde???? Een heel grote bak met friet werd zomaar op het kleed omgekeerd, en daar kwamen fricandellen en kroketten overheen, en daarna mochten ze heerlijk met hun handen eten! Wauw! Dan is het drie keer zo lekker!!!!!! 
Misschien krijgen we daar nog wel eens een foto van. 
Mik kreeg wel drie waterpistolen, maar hij heeft er zelf vandaag nog niet mee gespeeld, anderen jongentjes wel hoor! En hoe! Af en toe moest de kapiteinse hen stevig toespreken! Het rugnummer van dit voetbalshirt is...10. Toepasselijk hè? Daar kan hij nog een heel jaar plezier van hebben.
Mik genoot intussen van de taart die Mama Parel had gemaakt, en waar alvast MIK 10 jaar op stond, en van alle cadeautjes en cadeaux. Het mooiste vond hij een voetbalspel voor de WII. Als hij de kans kreeg sloop hij weg om er even mee te spelen... Maar er waren ook ooms en tantes, die gelukkig lekker in de zon gingen zitten, en neven en nichten, die voor een deel keken naar een DVD, of mee keken met Mik. Het was een leuke verjaardag. Dat is zeker! 

13-4-2013 Denk niet dat er niets met Mik is gebeurd, hij was zelfs met Pasen nog in Utrecht, om eieren en paashazen te zoeken in de kerk, maar op de een of andere manier is het er bij ingeschoten om daarover te schrijven. Mijn excuses. 

Maar morgen, zondag 14 april viert hij alvast dat hij woensdag jarig is. Het wordt mooi weer, en dan kan hij 's morgens lekker een feestje bouwen met de vriendjes, en later komen de familieleden met hun cadeautjes, dat wordt ook zeer gewaardeerd, dat weten wij zeker.
Lieve Mik, alvast een heel prettige dag gewenst!!!!!

Voor ieder jaar een taartje... 


Kijk voor Mik in 2014 op 2014
Kijk voor Mik in 2013 op 2013
Kijk voor Mik in 2012 op 2012
Kijk voor Mik in 2011 op 2011
Kijk voor Mik in 2010 op 2010
Kijk voor Mik in 2009 op 2009
Kijk voor Mik in 2008 op 2008
        voor Mik in 2007 op 2007
        voor Mik in 2006 op 2006
        voor Mik in 2005 op 2005
        voor Mik in 2004 op 2004

en er zijn ook nog wat foto's van 2003... ergens. Die vindt men vanzelf via een van de bovenstaande links.