terug naar openingspagina

bijgewerkt: 06-09-2017 
6 september 2017. Miks taak Frans was al ingeleverd, en vandaag heeft hij een proefwerk Latijn gehad (of was het gisteren alweer? tempus ruit!!!) en morgen begint het schooljaar weer volop. Dan moet hij weer vroeg op, en om 8 uur moet hij op de pedalen klimmen, zodat hij te rechter tijd, om half negen al, in de klas kan zitten, om nog meer wijsheid in dat hoofd te pompen. :-) 
Vandaag was er nog wel iets leuks, want vandaag heeft de Vlieland echt goed gevaren! Het probleem met de schroef is verholpen, en hij liep als een speer. Goed hè!!!!

2 augustus 2017. Mik is weer in Amsterdam, en dat is mooi op tijd, want maandag moet hij zijn taken inleveren, dinsdag zijn roosters en boeken ophalen, en dan heeft hij nog een paar dagen om weer aan de gedachte te wennen van het gutta cavat lapidem non vi, sed saepe cadendo. Als dat Latijn voor je is, moet je maar aan Mik vragen wat het betekent. Of aan zijn moeder, die is er ook mee dood gegooid. Internet vertaalt het overigens ook braaf voor je. 

29 augustus 2017. De Vlieland ligt in het dok, en de mosselbaard is er af! Spannend allemaal. En dan moet Mik zich bezig houden met dat dooie Latijn!!!! Het is niet eerlijk!

27 augustus 2017. Opeens was het zover! De Vlieland ging naar de werf! Een telefoontje van de werfbaas, en haastje repje, daar gingen ze! Helemaal naar IJmuiden... 
De Vlieland heeft het hele eind gevaren, met Papa René aan het roer, en een ervaren schipper bij de hand. Mik krijgt zijn kans nog wel. Ha ha!

22 augustus 2017. Mik is heerlijk met Mama, Maddy en Marthe naar Spanje geweest! Fantastico... En hij heeft ontdekt dat hij een Wizzard is... M+M producties op Youtube vertelt er meer over. ;-D https://www.youtube.com/watch?v=QHYMPVgcPsE Je kunt je er op abonneren, dan krijg je ze vanzelf(?) te zien...
En ja, die taken... die moeten ook. Eerst Frans. Die is bijna af. En dan Latijn nog!

30 juli 2017. Gezellig eten met de familie... (en Opa, naast Mik.)

24 juli 2017. Hoera, Mik is over, maar met de hakken over de sloot, en twee taken. Toch heeft hij zijn slechte cijfers van het begin van dit jaar mooi opgehaald. Goed gedaan, Mik! 

18 juli 2017. Mik heeft een nieuwe hond. Of misschien heeft de Vlieland een nieuwe scheepshond. Maar Mik is er in elk geval dol op! Bonkie heet hij, en hij is een jaar jong, dus nog heel speels. Veel plezier samen!

28 mei 2017. Het lijkt erop dat Mik zijn cijfers ophaalt. Goed zo... 

4 april 2017. Op de een of andere manier was er iets mis gegaan met het leren... Miks cijfers zijn enorm gekelderd, maar vanaf nu is er één ouder aanwezig terwijl hij huiswerk maakt, en het wordt gecontroleerd. 


29 augustus 2016. Tja, en dan moet je weer vroeg opstaan, en weer naar school!!! Dat is even aanpassen, natuurlijk. Succes, Mik, in de tweede klas!

25 augustus 2016. Heerlijk weer is het, en wat nog belangrijker is: Eindelijk is de Oceaan open gegaan. Een heel gezellig eetcafé, vlakbij de Vlieland, waar Miks vader en moeder ontzettend druk mee zijn geweest om het open te krijgen. Als dat zo uitkwam heeft Mik ook echt goed geholpen hoor.
Er is een gezellige huiskamer, waar je lekker met je vriendjes op de bank kunt hangen, en precies tegenover de Oceaan is een steiger, waar druk gebruik van wordt gemaakt. 
Mik en zijn vrienden zijn er vandaag al heel wat keren in gedoken! 

1 augustus 2016. Mik zit lekker aan het strand, en hij vindt het er heerlijk... Niet zomaar een strand, maar hij is met Marthe en hun moeders in Spanje. Dat is echt genieten!!! 

15 juli 2016. Mik is over en hij heeft zijn rapport. Daar mogen we trots op zijn: geen enkele onvoldoende, dus hij gaat over naar de tweede klas van het gymnasium. Goed gedaan, Mik! 
En nu vacantie! Hij is al naar zijn eerste feestje! Veel plezier!

Zondag 17 april 2016 werd Mik 13 jaar! Wel gefeliciteerd, Mik! 
Het was een leuke dag, zei hij, met veel bezoek en veel leuke cadeaux. (Geld en Ituneskaarten, chocolade en kortingskaarten voor de film. Hij is dan ook wel van plan om naar de bioscoop te gaan!) Inderdaad had zijn moeder dit jaar weer een chocoladetaart voor hem gemaakt. de foto komt nog, is me beloofd. Dat is bijna net zo lekker als proeven, en we hebben zelf ook wat lekkers op Mik's gezondheid gesnoept! :-) 

16-4-2016. Hoewel Mik een beetje uitgekeken is op voetballen, moet hij toch dit seizoen afmaken, van zijn strenge vader en moeder. Maar ach, als ze weer lekker bezig zijn, dan is het ook wel leuk! 
Zet 'm op, Mik! 


25 december 2015. Mik wenst iedereen een heel mooi kerstfeest! En wij wensen hem dat ook... 

6 december 2015. Nóg een keer sinterklaasfeest vieren! Gisteren ook al, maar nu bij Opa en Oma. Mik had veel plezier in de voorbereidingen, en ach, die cadeaus... daar was hij heel blij mee, reken maar van wel!

28 november 2015. Dat huiswerk maken heeft wel resultaat, want Mik heeft - over het algemeen - een heel mooi rapport. Een uitschieter naar beneden, dat is voor ontleden in het Nederlands. (Hetgeen hij komende jaren juist heel hard nodig zal hebben om die prachtige 8,4 voor Latijn vast te houden. Want dan moet je juist kunnen ontleden, zodat je weet wat het onderwerp, het lijdend voorwerp en al die meewerkende (of tegenwerkende) personen en voorwerpen zijn. Anders kom je in de war met de datief, vocatief, genitief en de rest.) 
Heel goed, Mik. En muziek is nog beter: 8,5, hoorden we. Tjonge. We zijn trots!

27 september 2015. Mik had een gezellig weekendje bij Maddie. Jammer genoeg moest hij wel huiswerk maken, maar daar zit hij nog minstens zes jaar aan vast, zegt men. 

26 september 2015. Mik heeft succesvol gevast, afgelopen dinsdag. Bijna tweehonderd euro heeft hij opgehaald, en daarmee is hij nummer twee van zijn klas net voorgebleven. Goed gedaan, Mik! Ze zullen er in Zuid-Soedan heel blij mee zijn. :-) 

24 september 2015. Vandaag had Mik zijn eerste schoolfeest, en morgen gaat hij op schoolreisje. Zo begint het jaar wel heel gezellig. :-)

20 september 2015. Mik doet het goed op school! Hij heeft net een 9,5 gehaald voor Latijn, ook al was hij al ziek toen hij de repetitie maken moest. Vandaag is hij lekker met Mama Parel, die ook ziek is, in bed gebleven. En voor wiskunde had hij een 9. Eerder had hij een 6, maar dat was omdat hij het blaadje niet had omgedraaid, waar de rest van de sommen stonden. Hij was de enige niet. Nu ja, dat zijn foutjes die je maar één keer maakt... Volgende week heeft de school een LUSTRUM, en dan hebben ze ook een feestavond in Paradiso. Snel opknappen, Mik! Dan kun je er van genieten. En o ja, Mik doet ook mee met zipyourlip, dat betekent dat je dinsdag 24 uur niets eet. Drinken mag wel. Een goede actie, en die wordt nog beter als je Mik sponsort! Dat kan als je hier klikt. het kostte mij wel moeite om de verbinding weer te verbreken, maar dat zal wel aan mij liggen... Succes, Mik!

22 augustus 2015. Het is het eind van de vacantie, en afgelopen week is Mik met zijn nieuwe klasgenoten op kamp geweest in Waverveen. Daar zijn ze met de fiets heen gereden, en ze moesten zelf hun tentje opzetten. De tent van Mik stond keurig, hoor! Gelukkig was hij gisteren op tijd terug, zodat hij 's avonds met zijn vader en moeder naar Sail kon varen. Dat was vet cool te gaaf en wauw. Kortom: Fantastisch. En het vuurwerk was helemaal geweldig. Hij verheugt zich erop vandaag weer te gaan!

27 juli 2015. Weer of geen weer, Mik is weer een heel stuk beter. Hij heeft weer zin in spelen, lezen, dingen doen. Gelukkig maar! 

25 juli 2015. Mik is al een tijdje ziek... niets aan. Vandaag is het feest, want zijn vader en moeder zijn 12 1/2 jaar getrouwd. Wel gefeliciteerd! Maar het waaide wel heel hard vandaag. Waaide? Het stórmde!!!! Mik vindt die frisse lucht wel lekker, hij knapt er een beetje van op, zegt hij. :-) 

15 juli 2015 Een rapport heeft Mik niet gekregen. Wel een examenbul. 

3 juli 2015 Dit is een heel mooi begin van de vacantie, want Mik heeft een weekendje weg gekregen. Naar Landal Greenparks. Jawel. En natuurlijk mocht zijn moeder mee. (Ik weet niet of zijn vader ook mee ging, of dat hij op de Vlieland paste. 

1 juni 2015. En nu is Mik geen leerling meer van de lagere school. Hij heeft afscheid genomen van de Achthoek, en al viel dat feest (de picknick) aan het eind helemaal in het water, het voelde toch wel verdrietig. :'-( Mik heeft het er wel moeilijk mee.
Dus dat water paste er misschien wel tikkeltje bij... 

26 juni 2015. Mik is nu officieel 'Barleaan'! Hij was voor het eerst als leerling op school, en moest 'present' roepen, toen zijn naam werd afgeroepen. En daarmee hoorde hij er bij. 
Present is al bijna Latijn, want het is de Nederlandse verbastering van praesens, aanwezig betekent dat. Het begin is er. Het klonk best stoer! 

22 juni 2015. Vandaag was de traditionele musical aan het eind van het schooljaar op de school van Mik. Daar hadden we natuurlijk graag bij willen zijn, maar dat lukte niet. 
Waar de musical over ging weet ik niet... maar Mik had natuurlijk ook een rolletje. Iedereen deed mee. Veel plezier allemaal! En ja, dan is het ook bijna vacantie...

4 juni 2015. Een belangrijke dag, want zojuist kwam het bericht dat Mik is aangenomen als leerling van het Barlaeus-gymnasium in Amsterdam. 
(Zijn cito-toets was met 426 punten, ondanks ziek zijn, daar nog best genoeg voor. En de andere punten van school zullen ook belangrijk zijn geweest.) 
Gefeliciteerd, Mik! Dit is een geweldige kans! Je hoeft niet de beste te zijn, maar wel mag je je best doen om dit voorrecht waard te zijn. Dat komt vast wel goed. 

21 april 2015. Alle kinderen van groep acht hebben vandaag verlangend naar buiten gekeken, waar de zon scheen, terwijl zij zich bezig moesten houden met de CITO-toets. En zelfs een perfecte score maakt niet dat je het in het jaar daarna ook echt goed doet, dat hebben we inmiddels wel gemerkt... Maar dat neemt niet weg dat we Mik veel succes wensen. Eigenlijk was hij ziek, vandaag, maar hij wilde persé naar school. 
En we feliciteren zijn grootmoeder, die vandaag jarig is. Een fijne dag, Lea!

18 april 2015. Vanmiddag was het lekker weer. Eerst moest Mik nog voetballen, vandaar dat het feest pas om 4 uur begon. Er was nog wat over van de mooie voetbaltaart van gisteren, en verder had mama weer allerlei lekkers gemaakt. Daar is ze goed in. Er kwam een boel familie, en verder waren Miks beste vrienden er, en zijn vriendinnen natuurlijk... Marthe en Lena slaan niet snel over. Mik had wel een hele middag achter zijn nieuwe scherm willen zitten, maar dat mocht niet. Dus troostte hij zich met zijn neven en de voetbal en de cadeaus... en ach, het was gewoon reuze gezellig! En Mik bedankt iedereen omdat ze gekomen zijn, en ook voor de cadeaus... super dus!

17 april 2015.

Hoera! Mik is jarig. Vanmiddag werd het een heel erg leuk en gezellig feest, met een voetbaltaart en met spelletjes en cadeautjes... 
Mik was helemaal verrukt van het cadeau dat hij van zijn ouders en grootouders kreeg... een ´smart´-TV waar hij zijn spellen op aan kan sluiten. De oude monitor deed het niet zo best meer. Maar deze TV moet hij wel delen met Papa en Mama, af en toe. Maar samen kijken is ook leuk... :-) 
Morgen komt de familie Miks verjaardag nog een keer vieren. Dat wordt weer een heel leuke dag! Vast en zeker..

16april 2015. Nog één nachtje slapen en dan wordt Mik twaalf jaar. Dat is een hele leeftijd! Wel gefeliciteerd, Mik!!!

5 april 2015. Eerste Paasdag. Marthe kwam logeren, want die wil het niet missen: samen met Mik naar de Pieterskerk in Utrecht! Dat Frans is wel lastig, maar al snel mochten de kinderen de kerk uit, om in een andere ruimte Paaswensen in te kleuren, die ze later aan de grote mensen mochten geven. En toen... mochten ze eieren zoeken. Dit keer was alles in de kerk zelf verstopt, en niet buiten in de tuin. Wel logisch: vannacht heeft het nog gevroren. Mik en Marthe vonden een heleboel eieren, waarvan ze ook een flink deel hebben weggegeven aan kinderen die niet zo slim zochten als zij. Ze hielden een probleem over: ze hadden vijf hazen! Hoe verdeel je die? Miks Oma zei: een haas weggeven en dan heb je er allebei twee. Mik zei: dan kunnen we beter nog maar even verder zoeken, dan hebben we er allebei drie!  En toen moesten ze alweer weg, want Eva-Luz was jarig, en daar moesten ze ook nog heen. Daar was het weer reuze gezellig, dus wat Mik betreft mag het wel vaker in het jaar Paasfeest zijn! ;-)  (En achteraf hebben ze die ene Paashaas aan Eva-Luz gegeven. Toen was zij ook blij.)

8 maart 2015. Opa en Oma zijn vijftig jaar getrouwd. Nu ja, dat waren ze drie dagen geleden al, maar nu vieren ze het. Eerst in de kerk, gelukkig is alles ook in het Nederlands te volgen, en daarna... op de Vlieland. Het is mooi weer, dus Mik kan lekker met zijn grote en kleine neef en met zijn nichtjes buiten draven! En er is veel lekkers. Mik heeft ook geholpen. Daar is hij al heel goed in. Misschien wordt hij wel kok, of...

7 maart 2015. Nu, het was een heel erg leuk kamp, dat kan ik je wel vertellen. Je moet het zelf maar aan Mik vragen... alles bij elkaar was het geweldig. En al die ouders die mee waren hebben erg hun best gedaan om het zo fijn mogelijk voor iedereen te maken. Dank je wel!!!

6 maart 2015. Straks is Mik weer thuis, vol verhalen, natuurlijk... Het is wel heel druk, 90 kinderen bij elkaar, maar er worden wel veel leuke dingen gedaan. Alleen de survival-tocht viel tegen, maar dat kwam omdat ze waren verdwaald, en de weg niet meer zo makkelijk terug konden vinden. Over een paar weken is het een sterk verhaal, maar gisteren vond Mik er even NIETS aan!

3 maart 2015. Mik is weg, met het schoolkamp. Niet dat ze zijn gaan kamperen, hoor. Het was een heel groot gebouw waarin ze zijn ondergebracht. Later meer. Veel plezier, Mik!

3 februari 2015. Mik knapt al weer aardig op, hoor!

1 februari 2015. Mik is ziek, hij heeft griep. Ja, hij moest wel, want Papa had al griep, en nu mama ook, dan kun je als zoon toch niet blakend gezond rondlopen? 
Het is wel jammer, hoor, want vrijdag zou hij zijn rapport hebben gekregen, maar toen lag hij met spierpijn en hoest in bed. Geen pretje. En hij was toch wel heel nieuwsgierig naar zijn rapport. Hij heeft hard gewerkt... Gelukkig is de spierpijn minder, en de koorts is niet meer zo heel hoog, maar hoesten doet hij nog wel. 
Nog een paar daagjes, en dan mag hij weer naar school! 

1 januari 2015. Gelukkig nieuwjaar van MIK voor IEDEREEN! 


Kijk voor Mik in 2014 op 2014
Kijk voor Mik in 2013 op 2013
Kijk voor Mik in 2012 op 2012
Kijk voor Mik in 2011 op 2011
Kijk voor Mik in 2010 op 2010
Kijk voor Mik in 2009 op 2009
Kijk voor Mik in 2008 op 2008
        voor Mik in 2007 op 2007
        voor Mik in 2006 op 2006
        voor Mik in 2005 op 2005
        voor Mik in 2004 op 2004

en er zijn ook nog wat foto's van 2003... ergens. Die vindt men vanzelf via een van de bovenstaande links.