terug naar openingspagina

bijgewerkt: 21-10-2019 

Vreemd, ik dacht dat ik hier nog iets had geschreven, een paar weekjes terug. Maar... het is verdwenen. Bizar. 
8 october was Miks vader jarig, maar zowel Mik als zijn moeder waren te ziek om op te staan. Mik bleef de hele week in bed, en ook daarna was het nog maar een wankele poging, om naar school te gaan... Vervelend. Gelukkig kwam het weer goed. 

Zondag 15 na Trinitatis 29 september 2019. 
 
Ik ging even bij Parel langs, waar ik ook Mik zag, die de kas beheerde, en ernstig aan het werk was, maar wel even tijd had om te knuffelen met moeder en grootmoeder. 
Hij is pas naar de kapper geweest, en dat staat prima, vind ik... :-) 

27 augustus 2019. Mik is alweer een paar dagen terug, en juist nu het nog mooi weer is, moet hij weer naar school. Klas 4C!  Succes, Mik, je kunt het! :-) 

17 augustus 2019. Mik en Marte genieten met volle teugen!

13 augustus 2019. Na een paar weken werken in de Oceaan, een beetje maar hoor, alleen om in te springen, waar mensen met vacantie waren, en wat rondhangen en gamen, en veel minder zwemmen, omdat een paar lastige mensen 'zo'n làst hadden van de mensen die van de steiger voor de Oceaan in het water sprongen', is Mik vandaag lekker met Marte en haar moeder op vacantie gegaan. Het vliegtuig is al weg. Veel plezier, Mik!!!

29-7-2919 Mik heeft helaas (of gelukkig???) te horen gekregen dat hij niet over is. Maar hij mag gewoon op het Barlaeus blijven. Veel scholen sturen je tegenwoordig weg, als je doubleert. 

Zondag 7 juli 2019. Eigenlijk had Mik vandaag zijn verjaardag zullen inhalen, maar ja... hij is ziek geweest, net in de repetitieweken, en hij moet/mag/kan maandag twee heel belangrijke repetities in halen. Dus gisteren en vandaag is het alleen maar leren geblazen. Tot de kennis uit zijn oren komt. Nu, laten we maar hopen en bidden dat het goed komt. 
Sterkte, Mik!!!

7 juni 2019 Mik z'n gips is er intussen af. Maar hij vindt het nog wel een beetje eng om er veel mee te doen. Het voelt nog niet veilig, op de een of andere manier. Dus volgende week op de fiets naar school? Hij moet er nog even niet aan denken! Maar zijn ouders denken er niet over om hun privé-taxidienst voort te zetten. Gelukkig heeft Mik nog een weekend met een extra feestdag om rustig te oefenen. Fijne Pinksterdagen, Mik!

11 mei 2019. De pijn wordt al wat minder, zegt Miks moeder. Maar je moet natuurlijk niet een verkeerde beweging maken. En het is Miks muisarm, dus spelletjes gaan ook niet lekker nu. Dubbel pech!

6 mei 2019 Nu ging het net zo lekker, en wat gebeurt er: Mik breekt bij het gymmen zijn rechter pols! Op school. Dus werd er naar huis gebeld, en zijn moeder kwam hem halen om samen naar het ziekenhuis te gaan. En een pijn dat het deed!!! :-(  Wel kreeg hij een gips met Ajax-kleuren. :-) Nu maar hopen dat het helpt. Intussen is het knap lastig. 
Sterkte, lieve Mik!

19 april 2019. Mik is aan het opknappen, zijn vader ook, maar zijn moeder is nog een erg zieke zielepiet. Sterkte allemaal! En beterschap....

17 april 2019. Van harte gefeliciteerd, Mik! En gisteravond had je je mooiste cadeau: Ajax dat Juventus heeft afgetroefd en door is naar de halve finale. Een korte nacht waarschijnlijk, maar ik hoop dat je nu op je verjaardag zo scherp en helder bent als past bij een 16-jarige! CU
Maar Mik komt in de loop van de dag pas terug van een klassentoernooi... dat weer wel. Een bijzondere verjaardag dus!
Die werd nog bijzonderder dan we dachten, want nadat er gisteren een klassentoernooi was geweest, (op school, tussen de verschillende klassen, in allerlei disciplines) waarbij Mik al een tikkeltje hangerig was, moest hij vandaag van moederlief toch gewoon naar school. Maar een paar uur later was hij al weer thuis, want leren met een hoofd vol watten en een super pijnlijke keel, dat werkt niet. Laat zijn moeder nu intussen dezelfde euvels hebben opgelopen! Waterig keken ze wat voor zich uit, en hingen ze rond. Alleen toen Papa Poortman op internet een filmpje had gevonden van feestende klasgenoten op het Leidseplein (vanwege Ajax) veerde hij even een beetje op. :-)

Later kwam zijn andere grootmoeder ook nog even langs. Maar nee, zelfs chocola was niet aan Mik besteed vandaag. Volgende maand hoopt hij zijn verjaardag echt te gaan vieren. Zei hij. ;-)

15 april 2019. Nog een paar nachtjes slapen en dan is Mik 16! Hij werd destijds op Witte Donderdag geboren. Een gezegend kind. 

14 december 2018. Mik kwam laat thuis van school vandaag, jammer want zijn moeder is jarig, maar ja! Zo gaan de dingen. Hij viel met zijn neus in de boter, want er was taart voor hem bewaard, maar hij voelde zich niet lekker, dus hij hield het bij een boterham en een beetje spelen met de hond. Toen kwam de postbode, die o.a. Miks nieuwe telefoon kwam brengen. Want die oude was traag en sleets, en het beeldscherm ging af en toe op zwart. Dus zat Mik even later heel gelukkig zijn nieuwe toestel te installeren, en zijn oude bestanden over te zetten. Lekker rustig, ondanks het praten en de muziek. Maar later kroop hij toch maar zijn bed in. Nu ja, morgen is het zaterdag. Dan kan hij lekker uitzieken. 

4-12-2018. Mik en zijn ouders hebben vanavond al een beetje Sinterklaas gevierd. Morgen moet er gewerkt worden, en Piet had een tasje op de boot gedeponeer. 
Jammer dat ze allemaal al een tijdje ziek zijn! Miks vader is de afgelopen weken behoorlijk beroerd geweest, Mik is hangerig, en zijn moeder was zondag al ziek, maar moest nog wel werken. Fijn dat ze vanavond een gezellig halfuurtje hadden met wat pakjes en gedichten, en als ik het goed begrijp zelfs nog een kleine surprise. 
Allemaal snel beter worden. Dat zou het mooiste Sinterklaascadeau zijn!!!

15-9-2018. ?

4 september 2018. Voor Mik is de vacantie weer voorbij. Vandaag moet hij zijn taak inleveren, en morgen moet hij weer gewoon naar school. En dat terwijl het hele weekend feest is in de Oceaan! Die bestaat 2 jaar, en dat wordt gevierd. En natuurlijk moet Mik huiswerk maken. Maar als hij slim is werkt hij morgen en overmorgen vooruit. Toch? 

17 augustus 2018. Sinds maandag is Mik in Spanje. Lekker!!! Maar... vanmiddag hoosde het daar! Daar fris je wel van op, maar je kunt ook nergens heen. Morgen weer zon, hoopt Mik. 

19 juli 2-18 Jaaa!  Yesss!  Oui!  Siiiiiiiiiiiiiiiii!!! Kortom: Mik is over. Vrijdag krijgt hij zijn rapport, en dan horen we wel of er nog taken aan vast zitten. (Maak je borst alvast nat!) (Dat doet Mik nu elke dag... met een frisse duik in het water ;-) ) 
Gefeliciteerd, Mik!  Hij heeft een taak voor Nederlands... dat is te doen, toch?

14 juli 2018. Mik zit nog steeds in de zenuwen. Dinsdag hoort hij op zijn vroegst iets van school....
Gelukkig is het mooi weer, en het water is heerlijk om in te springen. Dat doet hij graag en veel!

Proefwerkweek.
3 juli 2018. Morgen wiskunde en (saaie en droge geschiedenis van de) muziek.
2 juli Duits en Frans. Dat viel niet mee. Morgen Nederlands en Grieks.
1 juli 2018. Vandaag is Mik op reis geweest, zonder dat hij ook maar iets hoefde in te pakken. Een gelukkige dag, want de droom van zijn ouders kwam uit: hun drijvend huis, M.S. De Vlieland, werd weer een veilig varend huis!
Het was stralend weer, er waren veel blije mensen, er was veel lekkers, Diesel, de hond had het naar zijn zin, en als MIk heel af en toe even met zorg aan de repetitieweek, die morgen begint, dacht, dan merkte daar bijna niemand iets van.
Hoe dan ook, het was een heerlijke en coole dag. (Wel heet, dus zodra ze aan wal lagen, ging Mik lekker even zwemmen om grondig af te koelen. Na het eten ging Mik thuis aan het werk, zijn vader en moeder kwamen later ook nog, om hem te overhoren, en zo nodig dingen uit te leggen.
Maandag Duits en Frans, Nederlands en Grieks op dinsdag, en dan de rest van de week nog. Het wordt spannend, maar als er niets tegen zit, komt het goed. Mik wil daar op vertrouwen! Wens hem geluk!

29 juni 2018. Het is hard werken geweest voor Mik, de laatste maanden. En dat heeft hij - met enige hulp - ook gedaan. Hij is bezig een hele serie vijfjes (bijna voldoende) op te halen. Het komt er nu op aan. Maar zondag wordt er niet geleerd. Zondag gaan we... varen! Echt waar! :-D

22 april 2018. Gisteren was het groot feest, want Miks Oma, Lea Poortman, werd 80 jaar. Ze ziet er veel jonger uit, en ze voelt zich ook veel jonger, maar het was wel een mooie aanleiding voor een feest in de Oceaan. Het was heel erg leuk en gezellig, hoorden we. 

Vandaag vierde Mik zijn verjaardag. Op de Vlieland, daar was een fantastische brunch klaargemaakt door Miks moeder Parel. En natuurlijk heeft hij ook braaf geholpen. Het was prachtig weer, het liefst was Mik nog even gaan zwemmen, maar dat kon hij natuurlijk niet maken met al die visite! 

Maar het is duidelijk dat hij zich wel amuseerde!

17 april 2018. Wat een pech: Mik en Parel en René zijn allemaal niet erg lekker, dus van verjaardag vieren kwam er niet veel. Mik is niet eens naar school gegaan. Maar 15 is hij wel geworden, en ik heb hem eventjes gesproken. Snel beter worden, Mik! (Dat gebeurde, de volgende dag is hij gewoon naar school gegaan!)
Morgen wordt Mik 15 jaar.

Natuurlijk moet hij naar school, de dinsdag is een lange werkdag. Maar alvast onze felicitaties!Kijk voor Mik in 2017 op 2017
Kijk voor Mik in 2016 op 2016
Kijk voor Mik in 2015 op 2015
Kijk voor Mik in 2014 op 2014
Kijk voor Mik in 2013 op 2013
Kijk voor Mik in 2012 op 2012
Kijk voor Mik in 2011 op 2011
Kijk voor Mik in 2010 op 2010
Kijk voor Mik in 2009 op 2009
Kijk voor Mik in 2008 op 2008
        voor Mik in 2007 op 2007
        voor Mik in 2006 op 2006
        voor Mik in 2005 op 2005
        voor Mik in 2004 op 2004

en er zijn ook nog wat foto's van 2003... ergens. Die vindt men vanzelf via een van de bovenstaande links.