1 september 2003 Mik gaat de nieuwe maand in met een groei-record: hij weegt ruim 7 kg en meet 65 cm. Niet slecht voor zo'n wurmpje...
Op 23 augustus was Thomas jarig, en het krioelde er van de klein(e) kinderen. 
Die zes van ons, en Dennis van Jeroen en Annemiek, Gima's jongste kleinzoon. (rechts) Die is een stuk ouder, màànden! - maar niet eens zo heel veel groter. 
Al dat spul rommelde gezellig door elkaar. Hier links proberen Cathy en Alessandra onder de moederlijke ogen van Laetitia en Parel Miks aandacht vast te houden...  

 

Tante D* probeert Mik vol bewondering op te laten kijken naar Amber die een toren bouwt. En Dennis wil dat leuke gekleurde spul ook wel eens in zijn mond steken. Hij doet een fikse poging zich er heen te schuiven... Het maakt Amber niet uit. Nog niet... Mik kwam trouwens niet met de auto, maar met de fiets. En zijn moeder, natuurlijk. Papa moest op de boot passen.

22 augustus 2003 Mik gaat op voor zijn vaarbewijs, maar hij is nog wat te klein om alleen te sturen, daar helpt Mama hem bij.... Hij vindt het toch wel wat zwaar, met zijn net 4 maanden, en kijkt even later vanuit de veilige beschutting van Parels armen naar al dat beweeg op het water. Ze zijn onderweg van de kop van het java-eiland naar de Borneokade. 

14 augustus 2003 Mik heeft zijn stem ontdekt. Niet alleen kan hij huilen, krijsen, gillen, maar hij probeert ook te zingen. Hij onderzoekt wat er gebeurt als hij zus doet en wat er gebeurt als hij zijn mond anders houdt... Dat belooft wat! En dan treden zijn ouders vanavond ook nog op in Paradiso... Zie www.van-haselen.nl/vlieland.html  Deze grootmoeder mag oppassen. 
En straks gaat de Vlieland varen, achter een sleepboot, naar het Java-eiland, waar de openhaven-feesten worden gehouden. Update: Mik kan intussen ook belletjes blazen. En gorgelen. Alle lichtjes van het feestterrein vond hij fascinerend. Hij wilde niet slapen, zodat ik uiteindelijk maar een deken over de box hing, zoals je bij een papegaai doet om 'm te laten slapen. Niet dat dát hielp, maar hij werd er wel rustiger van. Hij rolt zich op zijn buik, en dan  
bestudeert hij ernstig de wereld. Het probleem is alleen dat hij niet terug kan rollen!
Het optreden van Parel en René en dinges en Brian is heel goed gegaan hoorde ik van mijn aflossters. Heel profi. :-) Jeroen moest afhaken, ik weet niet door wie hij is vervangen. Sterkte en beterschap.

2 augustus 2003. Mik heeft deze week al vier keer een nacht doorgeslapen van 12 tot 8, dus dat was fantastisch voor de getergde ouders!!! Alleen vannacht ging er iets mis...  Hij heeft eergister een prik gehad, hij was er wel erg door van slag. En dat met die warmte!  Hij is al 63 cm en 6340 gram! Hij krijgt nu 4 flessen per dag. Hij is nogal gevoelig voor licht, en hangt dus de hele dag met wieg of hangmand in de schaduw. 
Aangezien hij kennelijk aan het broeden is op een tand, doet hij dat op dit moment voornamelijk blèrend!

7-7-2003: Vandaag zijn we bij Parel geweest, en we hebben en passant een boel foto's van Mik gemaakt. Deze zijn op zich niet groot, maar het zijn er wel een boel, dus er moet ook veel geladen worden! 

Mik is een groot kind voor zijn bijna drie maanden. Hij draagt al maat 62, hier een truitje dat tante Gima voor 'm had geappliceerd. Staat enig! 

 

Het was een mooie dag en Mik had er niets op tegen om in handen te zijn, integendeel! Grootouders, om de beurt, een knuffel, het kon niet op!

 

 

 

 

 

 


Maar het blééf niet allemaal rozengeur en maneschijn! Op een gegeven moment liet hij zijn normale temperament weer even zien - en horen. 

Gelukkig duurde dat niet al te lang. En daarna kon Parel weer stralend poseren met zoonlief,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


om vervolgens al even stralend afscheid te nemen! Een gelukkig stel daar, op de Vlieland! 
(Als Mik niet mekkert of mokt....) 

 

 

 

 

2-7-2003 Er is intussen veel gebeurd in dit jonge leventje! Mik is met zijn ouders naar Oerol geweest, en heeft daar (voorlopig) de tijd van zijn leven gehad. Met zijn wieg hangend aan drie stokken in de vrije natuur, en er waren altijd wel mensen die hem wilden vasthouden en knuffelen! Zeker met zijn tijgerpakje aan!Hij heeft er met volle teugen van genoten, en was het er absoluut niet mee eens toen het feest over was. Wat kan die jongen huilen! Vader René kan daar helemaal wanhopig van wezen!
Dan kan hij nog even zijn vingers in zijn oren stoppen, want gister heeft Mik zijn eerste inentingen gehad. DKTP en zo. Mijnheer was het er niet mee eens... Maar hij bleek wel weer behoorlijk gegroeid te zijn: hij is 60,5 cm lang - hetgeen normaal mag heten voor zijn leeftijd, en hij weegt 5850 gram. Een aardige tas boodschappen dus! Zijn hoofd is nog steeds groter dan gemiddeld. Als hij al die hersenen gaat gebruiken kunnen we nog veel plezier van hem hebben ;-) 

22-3-2003 Vandaag moest Mik naar het consultatiebureau, en daar bleek dat hij ondanks al zijn gezeur in een maand een kilootje is aangekomen. Hij weegt nu 4730 gram, en is 56 cm lang. 
Bovengemiddeld dus. Veel belangrijker is dat hij vandaag bewust gelachen heeft tegen Parel, toen ze hem de fles had gegeven, en daarna tegen René, toen deze met hem speelde. Dat hij allang tegen zijn grootouders had gegrijnsd zullen we maar onder ons houden! ;-)
    
11-5-2003 Moederdag! En Parel en Betty kwamen met hun grut. Miklag mooi te wezen in zijn lamsvachtje. Hij heeft af en toe last van krampjes.. het blijft altijd zoeken naar de juiste flesvoeding, met zo'n kleintje. 
De trips van Betty vond Mik wel heel lief. Vooral Tisha aaide hem veel... 
Mik slaapt tegenwoordig 's nachts in de hangmat, en overdag in de hangwieg. Dat gaat goed.

3-5-2003 Nog steeds is Mik 's nachts rusteloos, maar overdag slaapt hij als een roos: hij heeft als lichtmatroos voor overdag een hangmatje om in te slapen. En dàt werkt! Parel kijkt af en toe in de wieg, maar dat helpt niet erg voor het wakker worden. Maar er is één secure wekker voor alle kleine jongetjes, en dat is de buik! Als er voldoende doorgelopen is in de luier, dan is het weer tijd voor de fles.

 

24-4-2003 Mik begint zijn longen aardig te oefenen. Vooral 's nachts natuurlijk, zodat er van slapen even niet zoveel komt. Dat moet dus overdag worden ingehaald. Spontaan bezoek is dus niet aan te raden, want tien tegen een staat er een bord: we slapen! En voor het herstel van Parel moet daar ook de hand aan gehouden worden. 

Hier wat foto's...
20-4-2003 Parel heeft geprobeerd een vleugje paasfeest mee te krijgen, maar na een kwartiertje werd het hangen in de rolstoel haar al te veel. Het bed is nog veel lekkerder. Vandaag dus nog maar niet te veel bezoek...

19-4 2003 Vandaag is Parel al weer een beetje sterker. Een heel klein beetje. Het gaat nog niet geweldig. Ze heeft nog wel pijn, en is erg moe. Maar ze had zich wat opgeknapt, gedoucht, geverfd, en met haar nieuwe neusknopje in voelde ze zich weer zichzelf. 
En Mik is wat mooier, want onze gezinsjuwelier, Visser, op Hoog Catharijne, heeft zomaar een armbandje voor het kind gemaakt en gegraveerd. Lief, hè? 

En toen kwam Betty ook nog met haar kindertjes.

 


 

 

 

Die waren wonderbaarlijk mak!


 

 

 

 

18-4-2003 We zijn nog even geweest. Parel was wel moe, maar iets actiever dan gister. Er is minder pijn, al is het leven - na een keizersnee - nog niet erg leuk. Ze wordt zeer goed verzorgd, dat scheelt. René was feestelijk, en Parel vond de kandeel lekker. Mik heeft er niet van geproefd, wel van zijn eerste post! Hij kijkt al een stuk intelligenter dan gister.

18-4-2003 Wonderlijke dingen kunnen er gebeuren! De foto's van Mik en Parel en René die ik straks (gister) had gemaakt waren verdwenen voor ik ze op de computer kon zetten. Ik was heel verdrietig. En vannacht heeft Bill Gates zich er over ontfermd, of Iemand Anders, en kon een optie van XP ze uit het toestel halen, ook al zag het toestel ze zelf niet. Blij dat ik ben!  :-)

De bevalling heeft Parel erg verzwakt. Ze heeft ook veel bloed verloren. Maar ze is reuze trots op haar zoon. Die vertoonde meteen al zijn kunsten: een luier met typisch eerste dags-ontlasting: heel zwart. En heel veel! Dus meteen een schoon pak aan! Vlak na de geboorte had hij al een flesje melk gehad, en 's middags kreeg hij er weer een. Iets minder graag ging het er in. En even later ging het er weer uit. Het volgende schone pak! Dat slabbetjes en spuugdoekjes een functie hebben, daar komen ze nog wel achter. Lea wast! 

Mik heeft vrij grote handen, en leeft op stevige voet. Dat wordt een goede zeeman!

Op 17 april is hij dan eindelijk geboren ons Godswonder: Mik
Zoon van Parel Voerman en René Poortman. Zijn entree in de wereld was wat stormachtig: niet vanwege het weer, dat was prachtig, maar omdat hij te groot bleek, na uren gemartel, om gewoon geboren te worden. Dus werd het een keizersnee. En ook dat ging niet zonder problemen voor de artsen. Maar intussen zijn de gemoederen bedaard, en is René uiterst handig geworden als vader. Dat moet ook wel, want Parel is nog niet op krachten. Bij zijn geboorte woog Mik 3740 gram, hetgeen fors is. Dat zijn zijn handen ook. Een lengte is nog steeds niet bekend. Wat maakt het ook uit? Hij ís er, en hij is lief!