L'eternel est là, staat geschreven in het zegel van de Utrechtse gemeente, dat verwijst naar het nieuw Jeruzalem, waarheen de pelgrimstocht op aarde van iedere gelovige is gericht. En de Eeuwige moet wel in ons midden zijn, anders had deze gemeente het niet zo lang uitgehouden!

Het aardige van deze gemeente is dat mensen van allerlei slag zich er thuis en welkom voelen. Jong, oud, behoudend, modern gelovend... door het respect dat men voor elkaar heeft, is een boeiende mix van mensen mogelijk. Niemand is te excentriek, niemand is voor ons gewoon, iedereen heeft boeiende kanten. 

De Franse taal is een bindmiddel, om de schoonheid, de cultuur, de klank, maar ook omdat je God in het Frans tutoyeert. En bij de koffie na de dienst hoor je eveneens Nederlands, Engels, Duits, afhankelijk van wie er toevallig is. 

De gemeente verheugt zich in de assistentie van een koor, waarvan velen al decennia-lang meezingen. 
De huidige dirigent weet een eenheid van deze veelheid te smeden. Op zaterdagmorgen wordt er in de kerk geoefend. Iets voor u?

Er is ook een leesclub, er wordt stevig gewerkt aan het Frans, eens in de maand, er wordt regelmatig geschilderd op de pastorie... er is genoeg te doen en te genieten in deze aardige gemeente. 

Net als haar voorgangster, ds. Maryse Hegeman, (zie foto links) weet de huidige predikant: ds. Geneviève Massé, haar mensen te inspireren en te bewegen tot onverwachte extra's.... 

Daar de gemeente in feite een streekgemeente is, komt het maar zelden voor dat allen tegelijk in de kerk zijn. Voor veel ouderen is het moeilijk om vervoer van bijv. Zeist e.o. te regelen. En de jongeren van de gemeente zijn ook verhuisd naar verschillende andere steden. Maar er blijft een band, hetgeen bij bijzondere gebeurtenissen zichtbaar is. Tijdens een normale dienst zijn er gewoonlijk tussen de 15 en 25 mensen aanwezig. 

Hoogtepunten zijn de viering die het kerstfeest inluidt, en de Heilige Week. Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er dan verspers met een heel eigen bijzondere sfeer, die de diepte van deze tijd een speciaal accent geeft, en die het vieren van het Paasfeest - soms met en soms zonder paasontbijt, afhankelijk van allerlei factoren, dus informeer even - een dubbel feest maken. 

 

bijgewerkt: 25-01-2023

 naar boven